

Marokkansk gryderet med oksekød
DET SKAL DU BRUGE
- 500 g skært oksekød
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 cm frisk ingefær
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 5 store gulerødder
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. stødt kanel
- salt og peber
- 140 g koncentreret tomatpuré
- 2 dåser hakkede tomater
- ½ l grøntsagsbouillon
- 1 dl rosiner
- ½ citron
TILBEHØR
- 4 dl quinoa
- 125 g grønne bønner
- 2 dl yoghurt naturel 3,5 %
- 1 dl saltede mandler
- 1 håndfuld frisk mynte
Opskrift - sådan laver du marokkansk gryderet med oksekød
1. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Steg det hele i olie i en gryde. Tilsæt oksekød, og brun det godt. Skrub eller skræl gulerødder, og skær dem i skiver. Lad dem stege med i gryden. Drys med koriander, paprika, kanel, salt og peber. Lad det stege i 5 minutter, og tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, bouillon og rosiner. Lad det simre i 1 time under låg, til kødet er helt mørt, og smag til med friskpresset citronsaft.
2. TILBEHØR: Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Skyl bønnerne, og giv dem et hurtigt opkog, så de blancheres. Servér gryderetten med quinoa, grønne bønner og yoghurt, og drys med hakkede mandler og mynte.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Lun linsesalat med bagte rødbeder og karamelliserede rødløg - Få opskriften her
Tirsdag: Fiskeboller i karry - Få opskriften her
Onsdag: Gnocchi med svampe og bacon - Få opskriften her
Torsdag: Pestofyldt kylling med asparges og kartoffelbåde - Få opskriften her