Marokkansk gryderet med oksekød
Aftensmad

Marokkansk gryderet med oksekød

af Emma Martiny 9. maj 2019
Foto: Winnie Methmann
Denne lækre simreret er inspireret af det marokkanske køkken med masser af krydderier, som luner. Her får du opskriften på marokkansk gryderet med oksekød
1 t og 10 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g skært oksekød
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 5 store gulerødder
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. stødt kanel
  • salt og peber
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 1 dl rosiner
  • ½ citron

TILBEHØR

  • 4 dl quinoa
  • 125 g grønne bønner
  • 2 dl yoghurt naturel 3,5 %
  • 1 dl saltede mandler
  • 1 håndfuld frisk mynte

Opskrift - sådan laver du marokkansk gryderet med oksekød 

 

1. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Steg det hele i olie i en gryde. Tilsæt oksekød, og brun det godt. Skrub eller skræl gulerødder, og skær dem i skiver. Lad dem stege med i gryden. Drys med koriander, paprika, kanel, salt og peber. Lad det stege i 5 minutter, og tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, bouillon og rosiner. Lad det simre i 1 time under låg, til kødet er helt mørt, og smag til med friskpresset citronsaft.

 

2. TILBEHØR: Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Skyl bønnerne, og giv dem et hurtigt opkog, så de blancheres. Servér gryderetten med quinoa, grønne bønner og yoghurt, og drys med hakkede mandler og mynte.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Lun linsesalat med bagte rødbeder og karamelliserede rødløg - Få opskriften her

Tirsdag: Fiskeboller i karry - Få opskriften her

Onsdag: Gnocchi med svampe og bacon - Få opskriften her

Torsdag: Pestofyldt kylling med asparges og kartoffelbåde - Få opskriften her