Marokkansk pizza
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Marokkansk pizza
Tid: 30 minutter. Hævetid: 1 time. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE20 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
ca. 650 g hvedemel
1 spsk. olivenolie
200 g blandede nødder og kerner
1 spsk. stødt koriander (eller frø)
1 spsk. stødt spidskommen (eller frø)
½ tsk. salt
2 rødløg
1 spsk. smør til stegning
salt og friskkværnet peber
3 spsk. balsamicoeddike
200 g frisk gedeost
10 dadler uden sten
PRØV OGSÅ:
Tyrkisk pizza med lamOpskrift - sådan laver du marokkansk pizza
1. Rør smuldret gær ud i vandet i en røreskål. Tilsæt salt, sukker og 2 spsk. olie, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time.
2. DUKKAH: Blend alle ingredienser i en foodprocessor, indtil konsistensen ligner groft salt. Rist dukkah gyldent på en tør pande. OBS: Husk at gemme halvdelen til tirsdagens opskrift!
3. TOPPING: Pil rødløg, og skær dem i tynde både. Smelt smør på en pande, og svits løgene lidt brune. Krydr med salt og peber. Hæld eddike over, og vend rundt, til væsken fordamper. Tag panden af varmen.
4. Tænd ovnen på 250°. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Prik huller i dejen med en gaffel, og forbag dem i ovnen i 10 minutter. Tag dem ud, og smør dem med gedeost. Skær dadler i skiver, og fordel dem på bundene sammen med rødløg og dukkah. Bag pizzaerne i ovnen i 5-10 minutter, til bundene er helt sprøde. Servér straks
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Onsdag: Oksefrikadeller og græskarsalat med granatæble – Få opskriften her