Her er Feminas madplan for uge 7
Aftensmad

Madplan: Tomatsuppe med kylling, mexicanske oksekødstærter og barbecue-laks med mangosalsa

af Camilla Biesbjerg Markussen 13. februar 2020
Foto: Columbus Leth
Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have tomatsuppe med kylling, squash og små makaronier, mexicanske oksekødstærter med chili og cremefraiche og barbecue-laks med ris og mangosalsa. Få alle opskrifterne og en indkøbsliste her.

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

Gør hverdagen lettere med en madplan - se flere madplaner her

Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. Få 5 nemme opskrifter her

Mandag: Barbecue-laks med ris og mangosalsaTirsdag: Tomatsuppe med kylling, squash og små makaronierOnsdag: Mexicanske oksekødstærter med chili og creme fraicheTorsdag: Koteletter med rodfrugtsalat og gorgonzolaFredag: Bagte søde kartoffelskiver med mexifyld

Til denne uges madplan skal du bruge:

KØD OG FISK:

600 g fersk laksefilet

350 g kyllingebrystfilet

400 g hakket oksekød

4 tykke svinekoteletter

FRUGT OG GRØNT:

2 løg

2 rødløg

250 g gulerødder

500 g pastinakker

500 g persillerødder

500 g gulerødder

4 store søde kartofler

1 squash

2 tomater

2 avocadoer

100 g feldsalat

3 friske røde chilier

1 mango

2 limefrugter

1 håndfuld frisk koriander

1 håndfuld kruspersille

1 håndfuld frisk koriander

FERSKVARER OG KOLONIAL:

¾ dl sødmælk

4 dl cremefraiche 18 %

3 æg

1 spsk. smør til stegning

25 g parmesan

75 g blå ost (f.eks. gorgonzola)

150 g revet cheddar

1 pakke fersk tærtedej

4 dl ris (f.eks. basmatiris)

1 dl små makaroni (eller suppehorn)

1½ spsk. koncentreret tomatpuré

280 g majs (fra dåse)

150 g sorte bønner (fra dåse)

1 dåse hakkede tomater

1 l hønsebouillon

3 spsk. flydende honning

2 spsk. brun farin

1 tsk. sukker

2½ tsk. røget paprika

1 tsk. løgpulver

½ tsk. chilipulver

½ tsk. karry

2 tsk. tørret rosmarin

3 spsk. mexicansk tacokrydderi

1 tsk. dijonsennep med honning

2 spsk. sherryeddike

1 brød

150 g tortillachips

DU SKAL OGSÅ BRUGE:

Salt og peber

Olivenolie

6 små tærteforme, 10 cm i diameter