madplan
Aftensmad

Madplan: Sund og slank uden kur - uge 2

21. januar 2016
af Christian Bitz
Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
Denne uges madplan er udarbejdet af Christian Bitz. Han har lavet 5 superlæker retter, der booster din sundhed og slanker. Du skal bl.a. have bagt torsk med grøn linsesalat, stegt lammefilet og perleotto med rodfrugter og kødboller med sojabønnespaghetti, pærer og valnød. Få alle opskrifterne her
Kære læser Med min madplan til hele ugen får du superlækre retter, der booster din sundhed og slanker, og du kan servere retterne for hele familien, evt. med lidt brød til som ekstra  tilbehør til dem, som ikke har brug for at gå ned i vægt. Masser af proteiner og grøntsager giver god mæthed og fylder dine depoter op med sunde vitaminer. God fornøjelse – og god appetit! Christian Bitz   Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med FEMINAs madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

FEMINAs madplan i denne uge byder på

 

Mandag: Bagt torsk med grøn linsesalat - Få opskriften her

Tirsdag: Nasi goreng med æg - Få opskriften her

Onsdag: Lammefilet og perleotto med rodfrugter - Få opskriften her

Torsdag: Kødboller med sojabønnespaghetti, pærer og valnød - Få opskriften her

Fredag: Kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter - Få opskriften her

 

3 slankende råd fra Christian Bitz

1. Spis proteinrige måltider (f.eks. fjerkræ, fisk, æg, bælgfrugter, mejeriprodukter og kød), godt med grøntsager og færre kulhydrater (f.eks. ris, pasta, brød, kartofler). 2. Spis mindre portioner. Måltiderne er udviklet, så de mætter godt og længe. Øs derfor lidt mindre op på din tallerken, og spis kun én portion. Mæthedsfornemmelsen skal nok komme. 3. Det er ikke nødvendigt at tælle kalorier eller veje maden. Du skal bare være opmærksom på de to ovenstående principper.

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

Kød og fisk 800 g torskefilet 500 hakket kalvekød  400 g kyllingeoverlår 400 g kyllingeunderlår  200 g lammefilet   Frugt og grøntsager 500 g rødbeder 500 g jordskokker 200 g grønne linser 200 g knoldselleri 200 g sugarsnaps (ærter) 200 g blandede svampe (f.eks. østershat, kejserhat, shiitake eller markchampignoner) 3 gulerødder  1 pastinak  1 fennikel 2 skalotteløg  5 fed hvidløg 1 rødløg 4 pærer  4 usprøjtedee citroner 1 granatæble 1 bundt dild 1 bundt koriander 1 bundt bredbladet persille 1 bundt rosmarin 1 potte brøndkarse 1 bundt estragon 1 frisk rød chili 2 cm frisk ingefær   Ferskvarer og kolonial 5 æg  100 g bøffelmozzarella  1 spsk. smør 50 g rosiner 110 g valnødder 2 spsk. chiafrø 300 g basmatiris 200 g perlespelt 400 g sojabønnepasta (f.eks. fra á la eco)  5 dl grøntsagsbouillon 2 spsk. sojasauce   Du skal også bruge 4 dl olivenolie  2 spsk. rapsolie  2 spsk. balsamicoeddike  1 spsk. honning salt og friskkværnet peber flagesalt