madplan til hele ugen i femina uge 18
Aftensmad

Madplan: Pita med tun, bulgur med chorizo og quesadillas med kylling

af Emma Martiny 28. april 2020
Foto: Winnie Methmann
Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have pitabrød med tunmousse, bulgursalat med sprød chorizo og quesadillas med kylling og sorte bønner. Få alle opskrifterne og en indkøbsliste her.

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste. 

Find indkøbslisten til hele ugen her

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her  
  Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan.

Spring til de 5 nemme opskrifter her: 

Mandag: Pitabrød med tunmousse og grønt

Tirsdag: Bulgursalat med sprød chorizo

Onsdag: Spaghetti med majs og ricotta 

Torsdag: Quesadillas med kylling og sorte bønner 

Fredag: Mandelpaneret kalv med kartofler og spidskål 

Mandag: Pitabrød med tunmousse og grønt

  Pitabrød er et hit hos både børn og voksne. Prøv denne version med tunmousse, og benyt muligheden for at tømme køleskabet for grøntsager.  
pitabrød i feminas madplan uge 18
  Tid: 25 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE:
  • 2 dåser tun i olie
  • 150 g majs fra dåse
  • 1 lille rødløg
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 4 spsk. cremefraiche 9 %
  • ½ citron
  • Salt og peber
Grønt:
  • 1 agurk
  • 2 store gulerødder
  • ½ spidskål
  • 8 pitabrød

SÅDAN GØR DU:

Tunmousse:
  1. Dræn tunen for olie, og hæld tunen i en skål.
  2. Dræn majs for væske, og hæld majskornene i skålen med tun.
  3. Pil løget, og hak det fint.
  4. Rør tun, majs, løg, mayonnaise, cremefraiche og citronsaft sammen, til det har en jævn og grov konsistens. Smag tunmoussen til med salt og peber.
Grønt:
  1. Skyl agurk, og skræl gulerødderne. Lav lange bånd af agurk og gulerødder med en kartoffelskræller.
  2. Skyl spidskålen, og snit den meget fint, evt. på et mandolinjern.
  3. Lun pitabrødene i ovnen.
Servering:
  • Fyld de lune pitabrød med tunmousse og grønt, og servér straks.

Tirsdag: Bulgursalat med sprød chorizo

  Denne fyldige salat med sprøde chorizotern er både velegnet som et måltid i sig selv og som tilbehør til kylling.  
bulgursalat i denne uges femina
  Tid: 30 minutter Ovntid: 25 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE:
  • 500 g søde kartofler
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. tørret oregano
  • Salt
Bulgursalat:
  • 4 dl bulgur
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ citron
  • Salt og peber
  • 150 g tørret chorizo
  • 150 g feta
  • 50 g rucola
SÅDAN GØR DU:
  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern.
  3. Fordel ternene på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olie, oregano og salt.
  4. Bag kartoffelternene i ovnen i 25 minutter, til de er møre.
Bulgursalat:
  1. Kog bulgur efter anvisningen på pakken.
  2. Vend den kogte bulgur med olie, citronsaft, salt og peber.
  3. Skær chorizo i små tern med en skarp kniv, og bag dem i ovnen i 5-10 minutter sammen med kartoffelternene, til chorizoternene er sprøde (hold øje – de brænder hurtigt på!).
  4. Smuldr fetaen i mindre stykker.
  5. Skyl og tør rucolaen.
Servering:
  1. Vend de søde kartoffeltern, chorizotern, feta og rucola sammen med bulgur i en skål, og servér.

Onsdag: Spaghetti med majs og ricotta

  Denne simple pastaret med cremet ricottasauce kan trylles frem på få minutter - genial hverdagsmad!  
hele ugens madplan i det nye femina
  Tid: 15 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE:
  • 400 g spaghetti
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 250 g ricotta
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • ½ usprøjtet citron
  • 150 g majs fra dåse
  • Salt og peber
Til servering:
  • Friskrevet parmesan
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • Peber

SÅDAN GØR DU: 

  1. Kog spaghettien efter pakkens anvisning. Gem lidt af kogevandet.
  2. Pil og pres hvidløg, og steg dem i olie i en dyb pande.
  3. Tilsæt ricotta, parmesan, fintrevet citronskal og -saft, og rør rundt.
  4. Tilsæt lidt kogevand fra pastaen, til konsistensen er cremet.
  5. Hæld vandet fra majsene, og vend majs og spaghetti i saucen. Krydr godt med salt og peber.
Servering:
  1. Servér retten med friskrevet parmesan og basilikumblade, og krydr med peber.

Torsdag: Quesadillas med kylling og sorte bønner

  Quesadillas er mexicansk comfort food, hvor tortillaer steges med ost og fyld. Denne version er med kylling, men ønsker du en vegetarisk udgave, kan du undlade kødet og tilsætte flere bønner.  
feminas madplan uge 18
  Tid: 40 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE:
  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • Salt og peber
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

Fyld:

  • 1 dåse sorte bønner
  • 150 g cheddar
  • 8 hvedetortillaer
  • 4 spsk. olivenolie til stegning
  • 230 g tomatsalsa
Guacamole:
  • 2 modne avocadoer
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 limefrugt
  • Salt og peber

SÅDAN GØR DU:

Guacamole:
  1. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og mos avocadokødet med en gaffel i en skål.
  2. Pil og hak løg fint, og pil og pres hvidløg.
  3. Skyl og tør koriander, og hak den groft (gem lidt blade til pynt).
  4. Rør løg, hvidløg og koriander i avocadomosen. Smag til med limesaft, salt og peber.
  5. Skær kyllingebrystfileterne i skiver, og læg dem i en skål. Tilsæt alle krydderierne, og bland godt.
  6. Steg kødet gyldent og gennemstegt i olie på en pande. Skær kødet i tern.
Fyld:
  1. Dræn væsken fra de sorte bønner, skyl dem i en sigte, og afdryp. Riv cheddarosten groft.
  2. Varm en tortilla i lidt olie på en pande. Fordel lidt kylling, bønner, tomatsalsa og cheddar over.
  3. Læg en tortilla ovenpå, og pres let sammen. Lad det stege, til den nederste tortilla er gylden, og osten begynder at smelte.
  4. Vend quesadillaen, og steg den færdig på den anden side. Gentag med de resterende tortillaer.
Servering:
  1. Skær quesadillaerne i trekanter. Pynt med korianderblade, og servér med guacamole.

Fredag: Mandelpaneret kalv med kartofler og spidskålssalat

  Lav en moderne schnitzel med panering af mandler og friske krydderurter. Det smager skønt med bagte kartofler, cremefraichedressing og en sprød spidskålssalat.  
hele ugens madplan i femina
  Tid: 30 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE:
  • 4 kalveschnitzler
  • 50 g mandler
  • ½ håndfuld frisk dild
  • ½ håndfuld kruspersille
  • 2 dl rasp
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 1 æg
  • Smør til stegning
Kartofler:
  • 1 kg små kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt
Spidskålssalat:
  • ½ spidskål
  • 1 æble
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ citron
  • Salt og peber
  • Cremefraichedressing:
  • 2 dl cremefraiche 9 %
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 håndfuld frisk dild
  • Salt og peber
SÅDAN GØR DU:   Kartofler:
  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skrub kartoflerne, halvér dem, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Vend kartoflerne med olie og salt, og bag dem i ovnen ca. 40 minutter, til de er gyldne og let sprøde.
Spidskålssalat:
  1. Skyl og snit spidskålen helt fint. Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i tynde både.
  2. Vend spidskål og æble sammen med olie, citronsaft, salt og peber i en skål.
Cremefraichedressing:
  1. Rør cremefraiche sammen med fintrevet citronskal og finthakket dild i en skål. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  2. Hak mandlerne helt fint, evt. i en foodprocessor eller minihakker.
  3. Hak dild og persille meget fint.
  4. Bland hakkede mandler, dild, persille og rasp i en skål.
  5. Bland mel og salt i en anden skål.
  6. Slå æg ud i en tredje skål, og pisk det kortvarigt med en elpisker.
  7. Bank kalveschnitzlerne lidt flade med hånden, og dup kødet tørt.
  8. Vend først schnitzlerne i mel, derefter i æg og til sidst i mandel-rasp-blandingen. Steg schnitzlerne i smør på en pande, til de er flot gyldne.
Servering:
  1. Servér de mandelpanerede kalveschnitzler med kartofler, spidskålssalat og cremefraichedressing.

Til denne uges madplan skal du bruge:

KØD OG FISK:

4 kalveschnitzler500 g kyllingebrystfilet150 g tørret chorizo

FRUGT OG GRØNT

1 æble1 limefrugt2½ usprøjtede citroner2 modne avocadoer1 kg små kartofler500 g søde kartofler2 store gulerødder1 spidskål1 lille løg1 lille rødløg4 fed hvidløg1 agurk50 g rucola1 agurk½ håndfuld kruspersille1½ håndfuld frisk dild1 håndfuld frisk basilikum1 håndfuld frisk koriander

FERSKVARER OG KOLONIAL:

150 g feta2 dl friskrevet parmesan250 g ricotta150 g cheddar2½ dl cremefraiche 9 %8 spsk. mayonnaise1 æg2 dåser tun i olie300 g majs fra dåse1 dåse sorte bønner1 glas tomatsalsa400 g spaghetti4 dl bulgur8 hvedetortillaer8 pitabrød2 dl rasp50 g mandler1 tsk. røget paprika1 tsk. stødt spidskommen1 tsk. stødt koriander

DU SKAL OGSÅ BRUGE:Salt og peberOlivenolieSmør2 dl hvedemel2 tsk. tørret oregano