Madplan fra femina
Aftensmad

Madplan: Mørbrad i grøn karry, græskarsuppe og quiche med røget laks

af Emma Martiny 19. februar 2020
foto Winnie Methmann.
Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have mørbrad i grøn kylling, quiche med røget laks og græskarsuppe med sorte ris. Få alle opskrifterne og en indkøbsliste her.

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem. 

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. Få 5 nemme opskrifter her

Mandag: Kartoffelmad med bacon og mandler

Tirsdag: Mørbrad i grøn karry

Onsdag: Quiche med røget laks

Torsdag: Græskarsuppe med sorte ris

Fredag: Chili con kylling

Til denne uges madplan skal du bruge:

KØD OG FISK:

200 g røget laks

400 g hakket kyllingekød

150 g bacon

1 svinemørbrad

FRUGT OG GRØNT:

3 løg

½ rødløg

7 fed hvidløg

8 kartofler

1 broccoli

1 græskar

1 spidskål

1 hovedsalat

125 g blandet grøn salat

1 avocado

4 cm frisk ingefær

1½ citron

1 limefrugt

1 lille frisk rød chili

1 bundt dild

1 bundt kruspersille

1 håndfuld frisk basilikum (gerne thai-basilikum)

1 håndfuld frisk timian

1 håndfuld frisk koriander

FERSKVARER OG KOLONIAL:

1 dl sødmælk

1 dl cremefraiche 18 %

1 dl piskefløde

100 g koldt smør

1 æggeblomme

5 æg

1 dl saltede mandler

8 skiver rugbrød

1 dl god mayonnaise

2 spsk. grøn karrypasta

2 dåser kokosmælk

1 dåse bambusskud

3 spsk. fiskesauce

7 dl sorte ris

2 spsk. kokosflager

200 g hvedemel

1 dåse hakkede tomater

140 g koncentreret tomatpuré

2 dåser kidneybønner

2 spsk. kapers

1 l grøntsagsbouillon eller hønsebouillon

1 grøntsagsbouillonterning

1 spsk. paprika (gerne røget)

1 tsk. stødt kanel

½ spsk. stødt spidskommen

30 g mørk chokolade

3 spsk. rødvinseddike

125 g tortillachips

DU SKAL OGSÅ BRUGE:

Salt og peber

Olivenolie

2 tsk. smagsneutral olie til stegning

1 tærteform, ca. 25 cm i diameter