Feminas madplan uge 6
Aftensmad

Madplan: Græsk linsesalat, enchiladas med kylling og risotto med tigerrejer

af Emma Martiny 6. februar 2020
foto: Winnie Methmann.
Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have græsk linsesalat, enchiladas med pulled kylling og risotto med spinat og tigerrejer. Få alle opskrifterne og en indkøbsliste her.

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

 

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

Gør hverdagen lettere med en madplan - se flere madplaner her

Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. Få 5 nemme opskrifter her

Mandag: Græsk linsesalat

Tirsdag: Enchiladas med pulled kylling

Onsdag: Nudler med asiatiske kødboller

Torsdag: Risotto med spinat og tigerrejer

Fredag: Schnitzel med ovnbagte kartofler

Til denne uges madplan skal du bruge:

KØD OG FISK:

400 g hakket svinekød

400 g kyllingebrystfilet

500 g tigerrejer

4 kalveschnitzler

FRUGT OG GRØNT:

4 bagekartofler

3 løg

11 fed hvidløg

1 rødløg

3 forårsløg

1 broccoli

1 avocado

1 agurk

3 bøftomater

150 g frisk babyspinat

1½ citron

½ limefrugt

2½ cm frisk ingefær

1 håndfuld frisk mynte

1 håndfuld frisk koriander

1 håndfuld thaibasilikum

1 håndfuld kruspersille

FERSKVARER OG KOLONIAL:

130 g smør

1 dl cremefraiche 18 %

1 dl græsk yoghurt 10 %

100 g feta

150 g cheddar

75 g parmesan

1 æg

1 dåse hakkede tomater

70 g koncentreret tomatpuré

300 g nudler

4 dl risottoris

4 dl tørrede grønne linser (f.eks. delikatesselinser fra Urtekram)

2 dl hvedemel

3 dl rasp

2 dl hvidvin

2 spsk. hvidvinseddike

1½ l hønsebouillon

145 g kalamataoliven

3 tsk. panangkarrypasta

2 spsk. fiskesauce

Kokosolie til stegning

2 tsk. stødt spidskommen

½ tsk. chilipulver

5 tørrede kaffir-limeblade

1 dåse kokosmælk

2 spsk. peanutbutter

2 spsk. fiskesauce

300 g ærter fra frost

4 pitabrød

8 hvedetortillaer

DU SKAL OGSÅ BRUGE:

Salt og peber

Olivenolie

2 tsk. røget paprika

1 spsk. tørret oregano