madplan
Aftensmad

Madplan: Fiskefrikadeller, tortillapizza og mexicansk lasagne

af Emma Martiny 4. juni 2019
Foto: Winnie Methmann
Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade, hvid tortillapizza med kartofler og mexicansk lasagne. Få alle opskrifterne og en indkøbsliste her

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. Få 5 nemme opskrifter her

Mandag: Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade - Få opskriften her

Tirsdag: Fransk bondesalat med pocherede æg - Få opskriften her

Onsdag: Hvid tortillapizza med kartofler - Få opskriften her

Torsdag: Mexicansk lasagne - Få opskriften her

Fredag: Sommerfuglekylling med hvidløg, citron og kartofler - Få opskriften her

 

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

KØD OG FISK: 

400 g hakket oksekød

1 hel kylling

150 g god bacon

600 g torskefilet uden skind

 

FRUGT OG GRØNT:

2 kg kartofler

600 g små nye kartofler 

1½ løg

1 rødløg

2 hele hvidløg + 3 fed hvidløg

10 g frisk rødkål

10 g gulerødder

1 agurk

1 bundt radiser

1 avocado

300 g grønne bønner

1 bundt grønne asparges

375 g blandet grøn salat

1 lille frisk rød chili

4 citroner, heraf mindst 2 usprøjtede

½ bundt frisk dild

½ bundt kruspersille

1 bundt purløg

1 bundt frisk rosmarin

 

 

FERSKVARER OG KOLONIAL:

5 æg

3 dl cremefraiche 18 %

200 g cheddar

2 dl mascarpone

30 g parmesan

½ dl mælk

1 dl mayonnaise

3 spsk. hvedemel

8 skiver rugbrød

280 g oliven

50 g croutoner

4 hvedetortillaer

300 g majskerner (fra frost eller dåse)

2 dåser hakkede tomater

140 g koncentreret tomatpuré

1 dåse sorte bønner

2 spsk. kapers

10 g cornichoner

250 g lasagneplader

2 tsk. honning

4 spsk. balsamicoeddike 

3 spsk. lys eddike

3 tsk. dijonsennep

30 g mørk chokolade

1 tsk. sukker

1 tsk. stødt gurkemeje

1 spsk. paprika (gerne røget)

1 tsk. stødt kanel

½ spsk. stødt spidskommen

 

DU SKAL OGSÅ BRUGE: 

salt og peber

smør til stegning

olivenolie