Aftensmad

Lynstegt kylling og thaibasilikum

af Louisa Lorang 22. marts 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er lynstegt kylling og thaibasilikum. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 35 min

INGREDIENSER

  • 2 kyllingebryster i strimler
  • lidt olie til stegning
  • 1 tsk. sukker
  • 300 g champignoner i kvarter
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk. hakket ingefær
  • ½ dl østerssauce
  • ½ dl vand
  • 1 rød chili med eller uden frø 
  • ½ bundt forårsløg
  • salt
  • 1 håndfuld thaibasilikumblade

TILBEHØR

  • grove ris

Det tager altid lidt længere tid at koge grove ris end hvide. Kog dem uden salt, det forkorter kogetiden. Eller sæt dem i blød dagen i forvejen, så koger de hurtigere.

Opskrift - sådan laver du lynstegt kylling og thaibasilikum

 

1. Steg kyllingen i lidt olie i en varm wok eller stor gryde. Tilsæt lidt sukker og derefter champignon, hvidløg og ingefær. Lad svampene få lidt farve, og tilsæt derefter østerssauce og vand.

 

2. Skær chili og forårsløg i tynde skiver, og kom begge dele i wokken. Lad det hele stege lidt, tag wokken af varmen, og kom basilikum i. Servér straks med grove ris.

 

TIP: Retten kan laves endnu hurtigere, hvis du vælger nudler i stedet for ris.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Rødløgssuppe med ostetoast - Få opskriften her

ONSDAG: Stegte nudler med rejer, svampe & peanuts - Få opskriften her

TORSDAG: Wraps med svinekød og slaw af rosenkål - Få opskriften her

FREDAG: Gedekoteletter med auberginer de luxe - Få opskriften her