Aftensmad

Lyn-hønsesuppe

af Louisa Lorang 16. februar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er lyn-hønsesuppe. Få opskriften her

Verdens hurtigste hønsesuppe - som i virkeligheden er en kyllingesuppe. MEN: Den funker altså kun, hvis din bouillon er i orden! Men så tror man nærmest også, det er løgn, at aftensmad kan være så sundt, så dejligt og så hurtigt at lave.1 l grøntsagsbouillon, gerne Herbamare2 kyllingebryster i skiver4 gulerødder i skiver2 porrer i tynde skiversalt og peberTILBEHØR:groft brødBring bouillonen i kog, og kom kyllingebrysterne i. Kog kyllingen under låg i ca. 6 minutter, eller til den er gennemtilberedt. Kom gulerødder og porrer i suppen, og lad dem simre med i yderligere et minut eller to. De skal være møre, men stadig have bid. Smag suppen til med salt (afhænger af din bouillon) og peber.Servér straks suppen med dejligt, groft brød.Opskriften er til 2 personerTIP: Hvis du har tid, er det selvfølgelig altid bedre at lave kyllingefonden selv på urter og kyllingeskrog. Fonden kan fryses og bruges, de dage det virkelig skal gå stærkt. Men har du ikke lige en sådan luksus liggende, er det jo meget godt at kunne finde på en genvej.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER