linsesalat
Mad

Lun linsesalat med honningbagt feta

15. februar 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Prøv at bage feta hel sammen med en smule olivenolie, honning og rosmarin. Osten bliver lækkert blød og får en karamelliseret overflade. Her får du opskriften på lun linsesalat med honningbagt feta
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 400 g belugalinser
  • 300 g frisk grønkål
  • 200 g rosenkål
  • 1 håndfuld mandler
  • kerner af 1 granatæble

HONNINGBAGT FETA

  • 150 g feta (i ét stykke)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 lille håndfuld frisk rosmarin
  • friskkværnet peber

DRESSING

  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • surdejsbrød

1. Tænd ovnen på 200°. Skræl gulerødderne, skær dem i skiver, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend skiverne i olie, drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil skiverne er møre og lidt sprøde. Kog belugalinser i ca. 20 minutter i letsaltet vand – pas på, de ikke koger ud. Lad al væsken fordampe fra gryden ved at fjerne låget de sidste 5 minutter.

2. DRESSING: Pres hvidløget, og rør eller ryst alle ingredienserne til dressingen sammen.

3. HONNINGBAGT FETA: Læg fetaen i et lille ovnfast fad, og dryp olivenolie og honning over. Læg rosmarinkviste ved, og kværn peber over. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, så fetaen bliver gylden i overfladen.

4. Riv grønkålsbladene af stilkene; skyl dem grundigt, og læg dem i en stor skål. Hæld dressingen over, og massér derefter kålen i 5 minutter, indtil fibrene nedbrydes, og kålen bliver blød. Rens rosenkålene, og skær dem i tynde skiver. Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Bland i salaten sammen med granatæblekerner, belugalinser og bagte gulerodsskiver, og vend rundt. Anret med feta øverst, og servér straks.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Læs også