linsesalat
Aftensmad

Lun linsesalat med halloumi

af Emma Martiny 22. marts 2018
Foto: Winnie Methmann
Denne fyldige salat har masser af bid og smag og er dejligt mættende takket være de grønne linser. Her får du opskriften på lun linsesalat med halloumi
30 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g cherrytomater
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 squash
  • 3 dl grønne linser
  • 100 g rucola
  • 200 g chorizo
  • 1 pakke halloumi
  • 1 håndfuld frisk oregano

BALSAMICODRESSING

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • godt brød

Opskrift - sådan laver du lun linsesalat med halloumi 

1. Tænd ovnen på 175°. Skyl og halvér    2. cherrytomaterne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, salt og peber. Bag tomaterne i ovnen i 30 minutter. Skyl squash, og skær dem i lange bånd på ½ cm’s bredde ved hjælp af en tyndskræller. Fordel squashbåndene på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Bag squashbåndene i ovnen i 25 minutter sammen med cherrytomaterne. Kog de grønne linser efter anvisningen på pakken.   3. BALSAMICODRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen. Vend balsamicodressingen sammen med de kogte linser.   4. Skyl og tør rucola. Skær chorizo i skiver, og rist dem sprøde på en tør pande. Afdryp på fedtsugende papir. Skær halloumi i skiver, og steg dem på panden, til osten bliver gylden. Bland rucola sammen med linser, squashbånd og ovnbagte tomater på et fad. Fordel chorizo og halloumi over linsesalaten, og pynt med oregano. Servér med brød til.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler – Få opskriften her

Tirsdag: Mexicansk lasagne – Få opskriften her

Onsdag; Cremet blomkålssuppe med dild-olie og dukkah – Få opskriften her

Fredag: Italiensk kyllingepande – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter