Lun linsesalat med bagte rødbeder og karamelliserede rødløg
Aftensmad

Lun linsesalat med bagte rødbeder og karamelliserede rødløg

af Emma Martiny 9. maj 2019
Foto: Winnie Methmann
En mættende måltidssalat, der er god både som aftensmad og som frokost. Her får du opskriften på en lun linsesalat med bagte rødbeder og karamelliserede rødløg
30 min 4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg rødbeder
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • 4 dl tørrede belugalinser
  • 150 g feta
  • 125 g rucola
  • 1 dl saltede mandler

KARAMELLISEREDE RØDLØG

  • 1 rødløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. ahornsirup
  • salt og peber

Opskrift - sådan laver du lun linsesalat med bagte rødbeder og karamelliserede rødløg 

  1. Tænd ovnen på 220°. Skræl rødbederne, skær dem i både, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend rødbederne med olivenolie, salt og finthakket rosmarin, og bag dem i 30 minutter, til de er møre og let gyldne. Kog belugalinserne efter anvisningen på posen.   2. KARAMELLISEREDE RØDLØG: Pil rødløget, og skær det i skiver. Steg det gyldent i smør på en pande. Tilsæt balsamicoeddike og ahornsirup. Krydr let med salt og peber, og tag panden af varmen, når al væden er fordampet.   3. Skyl og tør rucola. Hak mandlerne. Anret en skål med linser, bagte rødbeder, smuldret feta, rucola og karamelliserede rødløg. Pynt med hakkede mandler og evt. mere rosmarin, og servér.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Fiskeboller i karry - Få opskriften her

Onsdag: Gnocchi med svampe og bacon - Få opskriften her

Torsdag: Pestofyldt kylling med asparges og kartoffelbåde - Få opskriften her

Fredag: Marokkansk gryderet med oksekød - Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter