Luksusburger med lynsyltede agurker
Aftensmad

Luksusburger med lynsyltede agurker

8. august 2019Opdateret 3. april
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Lav en ekstraordinært god burger med krydrede bøffer og lynsyltede agurker. Her får du opskriften på luksusburger med lynsyltede agurker
4 personer
Tid i alt 35 min

KRYDREDE BØFFER

  • 600 g hakket oksekød
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 tsk. tørret oregano
  • salt og peber
  • 1 æg
  • 2 tsk. smagsneutral olie til stegning

LYNSYLTEDE AGURKER

  • 1 agurk
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 2 dl eddike
  • 1 tsk. salt
  • 4 spsk. sukker

TIL SERVERING

  • 150 g bacon
  • 1 hjertesalat
  • 2 blommetomater
  • 4 burgerboller
  • 4 spsk. tomatketchup
  • 100 g cheddar

Opskrift - sådan laver du luksusburger med lynsyltede agurker

1. Lynsyltede agurker: Skyl agurk, og skær den i tynde skiver. Læg dem i et patentglas sammen med laurbærblade og peberkorn. Kog eddike, salt og sukker sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Hæld blandingen over agurkerne, og lad det trække i mindst 1 time. 2. Krydrede bøffer: Bland hakket oksekød med krydderier og æg i en skål. Stil på køl i 30 minutter. Form 4 store burgerbøffer, og steg dem på en (grill)pande i en smule olie. 3. Servering: Steg bacon på en pande, og lad det dryppe på køkkenrulle. Skyl salat og tomater. Skær tomaterne i skiver. Lun burgerbollerne. Skær dem over, og rist dem på en (grill)pande. Smør bundene med ketchup. Læg de varme bøffer på bundene, og top med skiver af cheddar, bacon, salat, tomat og syltede agurker. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også