Løgsuppe med ostebrød
Aftensmad

Løgsuppe med ostebrød

af Louisa Lorang 5. august 2021
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er løgsuppe med ostebrød. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 45 min

Det skal du bruge

  • 600 g løg
  • 30 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ dl hvidvin
  • 9 dl lys hønsefond eller grøntsagsbouillon
  • salt og peber
  • 6 skiver flute
  • 1 dl revet parmesan

Tilbehør

  • Groft brød til de ekstra sultne
  • Persille

Opskrift - sådan laver du løgsuppe med ostebrød

  1. Skær løgene i skiver, og klar dem i smørret i en stor gryde eller på en pande evt. ad 2 gange.
  2. Skær hvidløget i tynde skiver, og kom det ned til løgene. Hæld hvidvin på, og lad det komme op at koge.
  3. Tilsæt hønsefond eller grøntsagsbouillon, og lad det simre i 20-25 minutter under låg. Rist imens skiver af flute i ovnen ved 180°, til de er sprøde.
  4. Kom revet parmesan på, og sæt dem under grillen i ovnen, til osten er smeltet og gylden.
  5. Servér din løgsuppe i varme skåle med ostebrødene i. Pynt med lidt hakket persille, og servér evt. godt brød til.

 

Herunder kan du finde flere lækre opskrifter 

Andre lækre opskrifter