Aftensmad

Lav din egen barbecuesauce

af Julie Hey 4. juli 2012
Foto: Bjørn Jakobsen
Der er ikke noget bedre end at grille, og med denne opskrift kan du lave din helt egen barbecuesauce

Opskrift på en mild barbecuesauce, som er god til marinader, grill- og stegemad og i supper eller som dip.

Ingredienser til barbecuesauceCa. 1 ¼ l2 spsk olie2 løg2 fed hvidløg1 rød chili2 stilke bladselleri500 g tomater1 æble1 dl portvin½ dl vineddike1 spsk farin1 spsk gule sennepsfrøSalt, peberEt nip allehånde½ tsk revet muskatnød

Bag dine egne grovflute til grillfesten

Sådan laver du barbecuesauce

Kom olie i en gryde og damp hakket løg, hvidløg og chili.Tilsæt ituskåret selleri, tomater og æble sammen med portvin, eddike og sukker.Kog op og tilsæt krydderier. Lad det hele koge i ca. 30 min. hvorefter det blendes.Hæld op i en skål og smag til evt. med mere salt, peber, chili.Hæld på skoldede glas og opbevar i køleskabet. Holder ca. 2 uger. Kan evt. fryses.

Prøv også: Tomatchutney