

Lasagne med squash og kødsauce
DET SKAL DU BRUGE
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ squash
- 2 tomater
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 2 spsk. tørret oregano
- salt og friskkværnet peber
- 500 g Mornaysauce
- 1 pakke friske lasagneplader
- 100 g revet mozzarella
KØDSAUCE
- 1 løg
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk. tørret oregano
- salt og friskkværnet peber
- 1 dåse hakkede tomater
- 2½ dl grøntsagsbouillon
FRISK SALAT
- ½ squash
- 1 gul peberfrugt
- 2 tomater
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- evt. frisk oregano
Opskrift - sådan laver du lasagne med squash og kødsauce
1. Pil og hak løg og hvidløg groft. Skyl squash og tomater, og skær dem i grove stykker. Steg løg, hvidløg, squash og tomater i olie i en lille gryde. Krydr godt med oregano, salt og peber. Lad grøntsagerne simre i 5 minutter, til de er møre. Tag gryden af varmen, og sæt den til side.
2. KØDSAUCE: Pil og hak løget. Steg det i olie i en gryde, og tilsæt kødet, lidt ad gangen. Steg det lysebrunt, og krydr godt med oregano, salt og peber. Tilsæt tomater fra dåse, og bouillon, og lad kødsaucen simre ved svag varme i 20 minutter. Bland kødsaucen med de tilberedte grøntsager.
3. Tænd ovnen på 180°. Smør et ovnfast fad på ca. 20 cm x 20 cm med olie. Dæk hele bunden med kødsauce, fordel Mornaysauce over, og læg et lag lasagneplader. Skær dem evt. lidt til. Gentag, og slut af med ost. Bag lasagnen i ovnen i ca. 25 minutter, til den er flot gylden.
4. FRISK SALAT: Skyl squashen, og skær den i papirtynde skiver. Rens peberfrugten, og skær den i tynde stave. Skyl tomaterne, skær dem i tynde både, fjern kernerne. Bland grøntsagerne, dryp med olie, og krydr med salt, peber og evt. frisk oregano.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Wraps med andebryst og sesammarineret grønt - Få opskriften her
Tirsdag: Hakkebøffer med bagte rødbeder og marinerede hvide bønner - Få opskriften her
Onsdag: Stegt kylling og spidskålssalat med tranebær og hasselnødder - Få opskriften her
Torsdag: Stegt torsk med fennikel-gulerods-salat og grillet brød - Få opskriften her