lasagne
Aftensmad

Lasagne med squash og kødsauce

af Camilla Zarah Lawes 17. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Fyld godt med grøntsager i lasagnen – så bliver den både saftig og sund. Her får du opskriften på lasagne med squash og kødsauce
25 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ squash
  • 2 tomater
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 spsk. tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 500 g Mornaysauce
  • 1 pakke friske lasagneplader
  • 100 g revet mozzarella

KØDSAUCE

  • 1 løg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2½ dl grøntsagsbouillon

FRISK SALAT

  • ½ squash
  • 1 gul peberfrugt
  • 2 tomater
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. frisk oregano

Opskrift - sådan laver du lasagne med squash og kødsauce 

 

1. Pil og hak løg og hvidløg groft. Skyl squash og tomater, og skær dem i grove stykker. Steg løg, hvidløg, squash og tomater i olie i en lille gryde. Krydr godt med oregano, salt og peber. Lad grøntsagerne simre i 5 minutter, til de er møre. Tag gryden af varmen, og sæt den til side.

 

2. KØDSAUCE: Pil og hak løget. Steg det i olie i en gryde, og tilsæt kødet, lidt ad gangen. Steg det lysebrunt, og krydr godt med oregano, salt og peber. Tilsæt tomater fra dåse, og bouillon, og lad kødsaucen simre ved svag varme i 20 minutter. Bland kødsaucen med de tilberedte grøntsager.

 

3. Tænd ovnen på 180°. Smør et ovnfast fad på ca. 20 cm x 20 cm med olie. Dæk hele bunden med kødsauce, fordel Mornaysauce over, og læg et lag lasagneplader. Skær dem evt. lidt til. Gentag, og slut af med ost. Bag lasagnen i ovnen i ca. 25 minutter, til den er flot gylden.

 

4. FRISK SALAT: Skyl squashen, og skær den i papirtynde skiver. Rens peberfrugten, og skær den i tynde stave. Skyl tomaterne, skær dem i tynde både, fjern kernerne. Bland grøntsagerne, dryp med olie, og krydr med salt, peber og evt. frisk oregano.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Wraps med andebryst og sesammarineret grønt - Få opskriften her

Tirsdag: Hakkebøffer med bagte rødbeder og marinerede hvide bønner - Få opskriften her

Onsdag: Stegt kylling og spidskålssalat med tranebær og hasselnødder - Få opskriften her

Torsdag: Stegt torsk med fennikel-gulerods-salat og grillet brød - Få opskriften her