Aftensmad

Langtidsstegt lammebov med svesker, rosiner og couscous

21. marts 2011
af Marie Melchior
Det her er rigtig simremad, og det passer helt sig selv. Forberedelserne tager ikke mange minutter, og så klarer ovnen resten af arbejdet. Så start dagen med en god kop kaffe, få ryddet morgenmaden af vejen, og smid så lammeboven i ovnen.

Langtidsstegt lammebov med svesker, rosiner og couscousTil ca. 6 pers.

Marie Melchiors lækre opskrifter

Marie Melchiors kogebog:Når livet er en fest

Langtidsstegt lammebov med svesker, rosiner og couscous

Hindbærparfaitkage med rosenblade og friske hindbær

Det skal du bruge:

Lammebov:1 spsk frisk ingefær2 fed hvidløg1 spsk hel spidskommen1 spsk korianderfrø1 lammebov på ca. 1,2 kg25 g smør2 skalotteløg2 hele kanelstænger2½ dl hvidvin12 dadler uden sten12 svesker2 dl rosiner1½ dl flydende honning3 dl vand

Couscous:5 dl couscous2 dl kogende vandSaft af 2 citroner1 dl olivenolieSådan gør du:

Lammebov:Skræl ingefæren og hak den groft. Pil hvidløgsfeddet.Læg ingefær, hvidløg, spidskommen og koriander i en morter og knus, til det er en tyk pasta.Gnid lammeboven ind i krydderpastaen.Brun lammeboven i smør på alle sider på en varm pande.Læg lammeboven til side i en bradepande.Skær skalotteløg i små tern og svits dem på panden sammen med kanelstængerne. Tilsæt hvidvin og kog ind i 3 min.Hæld løgblandingen ud over lammeboven.Læg dadler, svesker og rosiner i bradepanden. Hæld honningen over kødet. Tilsæt vandi bradepanden.Dæk det hele til med madpapir og herefter alufolie. Bradepanden skal være hermetisk lukket.Sæt bradepanden i ovnen på 175 grader i 3-4 timer.Tag bradepanden ud, og skær kødet i skiver - kødet er helt blødt på grund af den lange stegetid. Læg kødskiverne tilbage i bradepanden.

Couscous:Hæld couscousgrynene i en stor skål og hæld 2 dl kogende vand over.Dæk skålen til med alufolie og lad det trække til grynene er møre, ca. 15 min.Løsn grynene med en gaffel. Tilsæt citronsaft og olivenolie. Rør igen med gaflen.Anret couscoussen i bradepanden sammen med lammeboven og server.