Langtidsstegt lam
Aftensmad

Langtidsstegt lam med æbler og rodfrugter

28. januar 2014Opdateret 4. april
af Louise Dandanell Ørsted
Lav langtidsstegt lam til påske. Når du langtidssteger lammekøllen, får du det møreste, lækreste kød

Det skal du bruge

  • 1 lammekølle på lidt over 2 kilo
  • 2 stilke rosmarin
  • 2 madæbler
  • 2 rødbeder
  • 3 gulerødder
  • ¼ selleri
  • 1-2 porrer
  • 2 dl æblemost
  • 12 hele hvidløgsfed (kan udelades)
  • Salt og peber

Lammekøllen skal i ovnen i 4 timer sammen med grøntsagerne, når du laver langtidsstegt lam. Kødet smager fortrinligt, og grøntsagerne bliver bløde som smør og nærmer sig næsten en ratatouille.

Er man hvidløgsfan, bager man en masse hvidløg med, ellers undlader man dem bare.

Tid: 30 min. + stegetid på 4 timer

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 140 grader.
  2. Tør lammekøllen, og gnid den godt med salt og friskkværnet peber.
  3. Stik huller i den med en skarp kniv, og stik små rosmarinstilke i. Rengør æbler og grøntsager og skær dem i lige store stykker.
  4. Læg lammekøllen i en bradepande og læg grøntsagerne, de hele hvidløgsfed med skal samt mere rosmarin rundt om.
  5. Hæld æblemost over grøntsagerne, og sæt lammekøllen i ovnen i 4 timer.
  6. Hvis de mange rodfrugter ikke er nok som tilbehør til langtidsstegt lam, passer et langtidshævet brød godt til.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også