Lammespyd med kålsalat
Aftensmad

Lammespyd med kålsalat

af Suzy Wengel 17. januar 2019
Foto: Skovdal Nordic
Et saftigt måltid med lammespyd og mange grøntsager er prikken over i’et på din fredag. Her får du opskriften på lammespyd med kålsalat
2 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g lammekød, gerne mørbrad
  • 2 spsk. ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl græsk yoghurt, maks. 3,5 %
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. garam masala

ANDET TIL SPYD

  • 2 små rødløg
  • 1 gul peberfrugt
  • 250 g brune champignoner

KÅLSALAT

  • 80 g rødkål
  • 80 g hvidkål
  • 1 lille rødløg
  • 1 lime

DRESSING

  • 2 spsk. koriander
  • 4 spsk. fraiche, maks 9%
  • salt og peber

ANDET

  • 80 g fladbrød
  • 1 lime

PYNT

  • koriander

Opskrift - sådan laver du lammespyd med kålsalat 

 

Bemærk: Kødet skal marinere i fem timer eller natten over.     1. Skær lam i mindre stykker, så de passer på et spyd. Riv ingefær, og hak hvidløg fint. Bland alle ingredienser til marinaden, vend lammestykkerne heri, og sæt på køl. Marinér i mindst fem timer – gerne natten over.   2. Skær rødløg i halve og peberfrugt i tern. Lav fire spyd med marineret lam, rødløg, peberfrugt og champignoner. Gem marinaderesterne fra skålen.   3. Forvarm ovnen til 220 grader. Læg spyddene i et ovnfast fad, dæk dem med folie, og steg dem i 10 minutter. Fjern folien, og pensl med resten af marinaden. Sænk varmen til 180 grader, og lad spyddene stege i yderligere 15-20 minutter.   4. Lav kålsalat af tynde strimler rødkål, hvidkål og løgringe. Kom salaten i en skål, og hæld saften fra en presset lime henover.   5. Hak koriander fint, bland med fraiche, og smag til med salt og peber.   6. Servér lammespyd med en god håndfuld kålsalat, dressing og brød.   FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN HÅNDFULD 1 (+2): Løg, peberfrugt, champignon, rødkål, hvidkål HÅNDFULD 3: Lam HÅNDFULD 4: Brød FEDT: Olie MÆLKEPRODUKT: Yoghurt MÆLKEDRESSING: Fraiche  SMAGSGIVERE: Ingefær, hvidløg, salt,cayennepeber, garam masala, lime, koriander, peber   663 kcal – Fedt 22 g – Protein 53 g – Kulhydrat 58 g – Kostfibre 14,2 g   Læs mere om Sense her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Cremet svampesuppe med kylling - Få opskriften her

Tirsdag: One-pot-paprikakylling - Få opskriften her

Onsdag: Pulled pork med coleslaw - Få opskriften her

Torsdag: Risotto med svampe og hvide bønner - Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter