Lammeskank
Aftensmad

Lammeskank med abrikoser

25. februar 2011Opdateret 4. april
af Camilla Zarah Lawes
Lam er en rigtig god spise både sommer og vinter, og her er den i en sød sauce med tørrede abrikoser og dejlig traditionel kartoffelmos som tilbehør

Det skal du bruge (4 pers)

  • 4 lammeskanke a 400 g
  • 4 spsk. solsikkeolie
  • 2 hele hvidløg, flækket igennem
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 4 stilke rosmarin
  • 1 flaske rødvin
  • 2 store gulerødder
  • ¼ knoldselleri
  • 2 løg
  • 20 hele tørrede abrikoser
  • 4 stilke timian
  • ½ l lammefond
  • ½ l hønsefond
  • 1 spsk. smør

KARTOFFELMOS

  • 4 bagekartofler, skrællede og delt i mindre stykker
  • 50 g smør
  • 1-2 dl sødmælk
  • havsalt og friskkværnet peber

PYNT

  • 6 tørrede abrikoser, timian

Fremgangsmåde

  1. Skær 1-2 cm af kødet i toppen, så benet er frit. Rids fedtet med en skarp kniv.
  2. Brun benene i en stor gryde med varm olie sammen med hvidløgene.
  3. Krydr godt med salt, peber og rosmarin.
  4. Hæld rødvin på, og lad det koge ind til halvdelen. Vask og skræl grøntsagerne, og skær dem i grove stykker.
  5. Kom dem i retten sammen med abrikoserne og timian.
  6. Tilsæt de to slags fond.
  7. Spæd op med vand, så kødet er dækket.
  8. Lad retten simre under låg i 1-1½ time, til kødet er mørt.

Tilbered kartoffelmosen

  1. Kom kartoflerne i en gryde, dæk med vand, og kog dem helt møre.
  2. Hæld vandet fra, rør smør i sammen med mælk, og krydr godt med salt og peber.
  3. Tag kødet fra, si saucen, og kog den i ca. 6 minutter.
  4. Tilsæt fintskårede abrikoser, og kog i 1 minut mere.
  5. Montér saucen med koldt smør, og tilsæt små buketter af timian.
  6. Servér en hel skank til hver, pynt med timian og hakkede abrikoser, og giv sauce og kartoffelmos til.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også