lammerullepølse
Aftensmad

Lammerullepølse

af Louisa Lorang 9. november 2012
Foto: Anders Schønnemann
Husk at bestille slaget hos din slagter i god tid. Det er mest klassisk at lave lammerullepølse med persille og hvidløg, men jeg er altså mere til løg og sennepsfrø

Hjemmelavet lammerullepølse 

DET SKAL DU BRUGE1 lammeslag uden ben, ca. 1 kg75 g salt10 g sukker

FYLD4 blade husblas1½ spsk. sorte peberkorn1 tsk. gule sennepsfrø1 stort løg, finthakket1 fed hvidløg, finthakket

ENDVIDERE2 laurbærbladelidt timiankviste1 spsk. korianderfrø

TILBEHØRrugbrødgrov sennep1 rødløg i tynde skiverkarse

 

Opskrift - sådan laver du hjemmelavet lammerullepølse

1. Fordel salt og sukker på slaget. Rul det sammen, og kom det i en frysepose eller i en stor bøtte i køleskabet i 24 timer. Vend det et par gange, og sørg for, at saltet er godt fordelt.Udblød husblassen i koldt vand i 4-5 minutter.

2. Knus peberkorn og sennepsfrø i en morter. Hæld kogende vand over løgene, og lad dem trække i et minut. Lad løgene dryppe godt af, og bland dem med sennep og peber.

3. Tag slaget ud, og rul det ud. Fordel krydderblandingen på slaget, og læg de udblødte husblasblade over. Rul slaget stramt sammen. Snør det sammen med kødsnor, og kom rullepølsen i en gryde. Fyld koldt vand på, så det dækker. Kom laurbærblade, timian og korianderfrø i gryden, og kog rullepølsen i 2 timer under låg. Lad den trække i lagen i yderligere ½ time. Læg den i en rullepølsepresse eller i en rugbrødsform med endnu en rugbrødsform oveni, med noget tungt indeni, og sæt den på køl i mindst 1 døgn inden servering.

4. Skær rullepølsen i tynde skiver, og set den på frokostbordet sammen med rugbrød, grov sennep, masser af løgringe og karse.

Tip: Er du ikke til lam, kan rullepølsen selvfølgelig laves af svineslag.

Invitér gæster på julebrunce. Få alle opskrifterne her