Lammerack
Aftensmad

Lammerack med krydrede hvide bønner

1. december 2014(Opdateret 01.12.14)
Af: af Timm Vladimir
Denne uges hverdagsopskrifter er lækre retter med ægte julesmag Her får du opskriften på lammerack med krydrede hvide bønner

INGREDIENSER

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 lammerack med 8 ben
  • salt og friskkværnet peber

KRYDREDE HVIDE BØNNER

  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk. frisk rosmarin
  • 3 stilke frisk timian
  • 2 kanelstænger
  • tørrede chiliflager
  • 2 dåser cannellinibønner (hvide butterbeans)
  • 100 g soltørrede tomater
  • 1 dl vand
  • rosiner eller tørrede abrikoser
  • saft af ½ citron
  • frisk rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200°. Varm olien op i en stor pande (med låg til) ved middel varme. Krydr lammeracken godt med salt og peber på begge sider, og brun den godt på panden. Læg lammeracken i et ovnfast fad (lad olien blive i panden), og steg den i ovnen i 20-25 minutter, til den har en centrumstemperatur på 56°-58°.
  2. Krydrede hvide bønner: Pil løget, og hak det fint. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver. Kom løg, hvidløg, rosmarin, timian, kanelstænger og chiliflager på panden, og lad det simre i 4-5 minutter, til løget er klart.
  3. Dræn væden fra bønnerne, og kom dem på panden sammen med soltørrede tomater, vand og rosiner eller abrikoser. Bring det i kog, og skru så ned for varmen. Lad det småsimre i ca. 10 minutter, til væsken er tyknet.
  4. Skær lammeracken ud i 8 stykker. Servér med rigeligt af bønneblandingen. Dryp med citronsaft, og krydr med mere frisk rosmarin, salt og peber.
Se flere opskrifter med lam her.

Læs mere om:

Læs også