Aftensmad

Lammekrone med ramsløg og lun linsesalat

18. maj 2012
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Pluk dine egne ramsløg ude i skoven og brug dem i denne lækre opskrift på lammekrone

Lam og påske hænger uløseligt sammen. Her får du en skøn opskrift på smagfuld lammekrone med linsesalat og ramsløg. Lammekrone er oplagt at servere til påske.SØNDAGs madskribent Julie Hey har været på urtevandring og er kommet hjem med kurven fuld af blomstrende ramsløg, som hun har omsat denne dejlige ret med lammekrone og linsesalat.I løbet af sommeren vil du med stor sandsynlighed støde på de hvidløgsduftende ramsløg, hvis du går en tur i skoven.

Lammekrone med ramsløg og linsesalat

Tid: 1 time

Det skal du bruge til lammekølle med ramsløg og lun linsesalat200 g grønne Le Puy linser1 lammekrone, ca. 1 kgSalt, peber10 ramsløgsblade12 skiver pancettaeller parmaskinke2 røde æbler½ rødløg4 spsk ramsløgssmør½ savojkålFind opskriften på smør med ramsløg herSådan laver du lammekølle med ramsløg og lun linsesalatTænd ovnen på 200 grader.Kog linserne møre i en gryde letsaltet vand i 15-20 min.Puds lammekrone for sener og drys med salt og peber. Pak den pudsede lammekrone ind i hele ramsløgsblade og dernæst i pancetta eller parmaskinke. Steg lammekrone i ovnen i 20 min.Tag kødet ud og lad det hvile i 10 min. under et rent viskestykke.Skyl æblerne og skær dem i terninger. Pil løget og skær det i terninger.Vend de kogte linser på en varm pande i smeltet ramsløgsmør og bland forsigtigt æble- og løgterninger samt hakket savojkål i.Smag linsesalaten til med salt og peber og servér den lune salat til den sprøde lammekrone.Har du fået smag for lammekrone? Så prøv også denne opskrift på rosmarinstegt lammekrone med cherrytomaterHvad synes du om denne opskrift på lammekrone med ramsløg og linsesalat?Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.

Flere opskrifter

Får du gæster? Find skønne menuer HER Sund mad Find lækre og sunde opskrifter HER Sød tand? Find lækre desserter HER