Lammekrone med ramsløg og lun linsesalat
Aftensmad

Lammekrone med ramsløg og lun linsesalat

18. maj 2012
Af: af Julie Hey
Pluk dine egne ramsløg ude i skoven og brug dem i denne lækre opskrift på lammekrone

Det skal du bruge

  • 200 g grønne Le Puy linser
  • 1 lammekrone, ca. 1 kg
  • Salt, peber
  • 10 ramsløgsblade
  • 12 skiver pancetta
  • 2 røde æbler
  • ½ rødløg
  • 4 spsk ramsløgssmør
  • ½ savojkål

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Kog linserne møre i en gryde letsaltet vand i 15-20 min.
  3. Puds lammekrone for sener og drys med salt og peber. Pak den pudsede lammekrone ind i hele ramsløgsblade og dernæst i pancetta eller parmaskinke. Steg lammekrone i ovnen i 20 min.
  4. Tag kødet ud og lad det hvile i 10 min. under et rent viskestykke.
  5. Skyl æblerne og skær dem i terninger. Pil løget og skær det i terninger.
  6. Vend de kogte linser på en varm pande i smeltet ramsløgsmør og bland forsigtigt æble- og løgterninger samt hakket savojkål i.
  7. Smag linsesalaten til med salt og peber og servér den lune salat til den sprøde lammekrone.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs mere om:

Læs også