Lammekrone med ramsløg og lun linsesalat
Aftensmad

Lammekrone med ramsløg og lun linsesalat

18. maj 2012
af Julie Hey
Pluk dine egne ramsløg ude i skoven og brug dem i denne lækre opskrift på lammekrone

Det skal du bruge

  • 200 g grønne Le Puy linser
  • 1 lammekrone, ca. 1 kg
  • Salt, peber
  • 10 ramsløgsblade
  • 12 skiver pancetta
  • 2 røde æbler
  • ½ rødløg
  • 4 spsk ramsløgssmør
  • ½ savojkål

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Kog linserne møre i en gryde letsaltet vand i 15-20 min.
  3. Puds lammekrone for sener og drys med salt og peber. Pak den pudsede lammekrone ind i hele ramsløgsblade og dernæst i pancetta eller parmaskinke. Steg lammekrone i ovnen i 20 min.
  4. Tag kødet ud og lad det hvile i 10 min. under et rent viskestykke.
  5. Skyl æblerne og skær dem i terninger. Pil løget og skær det i terninger.
  6. Vend de kogte linser på en varm pande i smeltet ramsløgsmør og bland forsigtigt æble- og løgterninger samt hakket savojkål i.
  7. Smag linsesalaten til med salt og peber og servér den lune salat til den sprøde lammekrone.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også