Aftensmad
18. maj 2012

Lammekrone med ramsløg og lun linsesalat

Pluk dine egne ramsløg ude i skoven og brug dem i denne lækre opskrift på lammekrone
Af: Julie Hey
Lammekrone med ramsløg og lun linsesalat
Pluk dine egne ramsløg ude i skoven og brug dem i denne lækre opskrift på lammekrone

Det skal du bruge

  • 200 g grønne Le Puy linser
  • 1 lammekrone, ca. 1 kg
  • Salt, peber
  • 10 ramsløgsblade
  • 12 skiver pancetta
  • 2 røde æbler
  • ½ rødløg
  • 4 spsk ramsløgssmør
  • ½ savojkål
Annonce

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Kog linserne møre i en gryde letsaltet vand i 15-20 min.
  3. Puds lammekrone for sener og drys med salt og peber. Pak den pudsede lammekrone ind i hele ramsløgsblade og dernæst i pancetta eller parmaskinke. Steg lammekrone i ovnen i 20 min.
  4. Tag kødet ud og lad det hvile i 10 min. under et rent viskestykke.
  5. Skyl æblerne og skær dem i terninger. Pil løget og skær det i terninger.
  6. Vend de kogte linser på en varm pande i smeltet ramsløgsmør og bland forsigtigt æble- og løgterninger samt hakket savojkål i.
  7. Smag linsesalaten til med salt og peber og servér den lune salat til den sprøde lammekrone.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.