
Lammekrone med ramsløg og lun linsesalat
18. maj 2012Lam og påske hænger uløseligt sammen. Her får du en skøn opskrift på smagfuld lammekrone med linsesalat og ramsløg. Lammekrone er oplagt at servere til påske.
SØNDAGs madskribent Julie Hey har været på urtevandring og er kommet hjem med kurven fuld af blomstrende ramsløg, som hun har omsat denne dejlige ret med lammekrone og linsesalat.
I løbet af sommeren vil du med stor sandsynlighed støde på de hvidløgsduftende ramsløg, hvis du går en tur i skoven.
Lammekrone med ramsløg og linsesalat
Tid: 1 time
Det skal du bruge til lammekølle med ramsløg og lun linsesalat
200 g grønne Le Puy linser
1 lammekrone, ca. 1 kg
Salt, peber
10 ramsløgsblade
12 skiver pancetta
eller parmaskinke
2 røde æbler
½ rødløg
4 spsk ramsløgssmør
½ savojkål
Find opskriften på smør med ramsløg her
Sådan laver du lammekølle med ramsløg og lun linsesalat
Tænd ovnen på 200 grader.
Kog linserne møre i en gryde letsaltet vand i 15-20 min.
Puds lammekrone for sener og drys med salt og peber. Pak den pudsede lammekrone ind i hele ramsløgsblade og dernæst i pancetta eller parmaskinke. Steg lammekrone i ovnen i 20 min.
Tag kødet ud og lad det hvile i 10 min. under et rent viskestykke.
Skyl æblerne og skær dem i terninger. Pil løget og skær det i terninger.
Vend de kogte linser på en varm pande i smeltet ramsløgsmør og bland forsigtigt æble- og løgterninger samt hakket savojkål i.
Smag linsesalaten til med salt og peber og servér den lune salat til den sprøde lammekrone.
Har du fået smag for lammekrone? Så prøv også denne opskrift på rosmarinstegt lammekrone med cherrytomater
Hvad synes du om denne opskrift på lammekrone med ramsløg og linsesalat?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.
Flere opskrifter
Får du gæster?Find skønne menuer HER Sund mad
Find lækre og sunde opskrifter HER Sød tand?
Find lækre desserter HER