Pluk dine egne ramsløg ude i skoven og brug dem i denne lækre opskrift på lammekrone
Det skal du bruge
200 g grønne Le Puy linser
1 lammekrone, ca. 1 kg
Salt, peber
10 ramsløgsblade
12 skiver pancetta
2 røde æbler
½ rødløg
4 spsk ramsløgssmør
½ savojkål
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Kog linserne møre i en gryde letsaltet vand i 15-20 min.
Puds lammekrone for sener og drys med salt og peber. Pak den pudsede lammekrone ind i hele ramsløgsblade og dernæst i pancetta eller parmaskinke. Steg lammekrone i ovnen i 20 min.
Tag kødet ud og lad det hvile i 10 min. under et rent viskestykke.
Skyl æblerne og skær dem i terninger. Pil løget og skær det i terninger.
Vend de kogte linser på en varm pande i smeltet ramsløgsmør og bland forsigtigt æble- og løgterninger samt hakket savojkål i.
Smag linsesalaten til med salt og peber og servér den lune salat til den sprøde lammekrone.