Lammekoteletter med kartoffelbåde og tomatsalat
Aftensmad

Lammekoteletter med kartoffelbåde og tomatsalat

21. juni 2012(Opdateret 21.06.12)
Af: af Louisa Lorang
Ugens fredagsopskrift er lammekoteletter med kartoffelbåde og tomatsalat. Få opskriften her

Det skal du bruge (2 pers)

  • 2-3 store bagekartofler
  • olivenolie
  • salt
  • 4-6 små lammekoteletter
  • salt og peber

TOMATSALAT

  • 300 g blandede tomater
  • 1 rødløg i både
  • 1 håndfuld basilikum
  • olivenolie
  • æbleeddike
  • salt og peber
  • 100 g sorte oliven

Jeg steger kartoflerne på en varm pande i olivenolie, så slipper jeg for at tænde ovnen. Skal du alligevel have din ovn kørende, kan du selvfølgelig lave kartoflerne i ovnen.

Fremgangsmåde

  1. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Rist dem i olie på en varm pande ved medium varme, til de er gyldne og tilberedte.
  2. Steg koteletterne i lidt olie, til de er rosa, eller efter smag. Krydr med salt og peber.
  3. Skær tomaterne i mundrette stykker, og vend dem med løg, basilikum, olie, eddike, salt, peber og oliven.
  4. Servér straks koteletter med stegte kartofler og tomatsalat.

TIP: Du kan ofte købe gode lammekoteletter fra danske lam hos din nærmeste halalslagter.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs mere om:

Læs også