lammekoteletter
Aftensmad

Lammekoteletter med butterbean-dip og ristet gulerodssalat

af Emma Martiny 27. marts 2018
Foto: Winnie Methmann
Lam forbindes ofte med påske og er eminent med sæsonens sprøde gulerødder. Her får du opskriften på lammekoteletter med butterbean-dip og ristet gulerodssalat
35 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 lammekoteletter
  • 2 fed hvidløg
  • 3 rosmarinkviste
  • ½ dl olivenolie + 1 spsk. til stegning
  • saft af 1 citron
  • 1 spsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

GULERODSSALAT

  • ½ kg gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 knsp. salt
  • 30 g pinjekerner

BUTTERBEAN-DIP

  • 1 dåse butterbeans
  • 1 fed hvidløg
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ dl olivenolie
  • evt. 2 spsk. vand

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld bredbladet persille

Lammekoteletter med butterbean-dip og ristet gulerodssalat 

1. Pil og pres hvidløg. Hak rosmarinbladene fint. Rør hvidløg, rosmarin, olie, citronsaft, honning, salt og peber sammen i en stor skål. Læg lammekoteletterne i marinaden, og gnid marinaden ind i kødet. Lad kødet hvile i marinaden i 30 minutter.

2. GULERODSSALAT: Tænd ovnen på 175°. Skræl gulerødderne, og flæk dem på langs i halve eller kvarter. Vend dem med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag gulerødderne i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde i spidserne. Drys pinjekerner over og lad dem riste med de sidste 5 minutter.   3. BUTTERBEAN-DIP: Afdryp butterbeans. Pil og pres hvidløg. Blend alle ingredienser sammen ved hjælp af en foodprocessor eller blender – tilsæt olien gradvist og evt. en smule vand, til dippen får cremet konsistens.   4. Steg lammekoteletterne i olie på en pande i ca. 8 minutter på hver side.   5. SERVERING: Skyl og hak persillen groft. Smør butterbeandippen ud på et serveringsfad. Fordel lammekoteletter, bagte gulerødder og pinjekerner over, og drys med hakket persille.   TIP:  Butterbeans har en cremet og mild smag. Købes de tørre, skal de iblødsættes i 12 timer og herefter koges i 45-60 minutter, før de er klar til brug.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Hverdags-stjerneskud – Få opskriften her

Tirsdag: Kylling i kokos-karry – Få opskriften her

Onsdag: Ærtesuppe med bacon og mandler – Få opskriften her

Torsdag: Polenta-tærte med spinat og gedeost – Få opskriften her

Andre lækre opskrifter