lammekoteletter
Aftensmad

Lammekoteletter med asparges og sprøde kartoffelroser

af Emma Martiny 28. marts 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Jeg elsker at finde nye måder at tilberede vores mest kendte råvarer på. Se bare disse smukke kartoffelroser! De vil helt sikkert imponere dine middagsgæster, og de er virkelig lette at lave. Her får du opskriften på lammekoteletter med asparges og sprøde kartoffelroser
30 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 lammekoteletter
  • ½ dl olivenolie
  • saft og skal af 1 citron
  • 1 spsk. friske timianblade
  • salt og friskkværnet peber

SPRØDE KARTOFFELROSER

  • 1 kg store kartofler
  • 3 spsk. olivenolie
  • 50 g friskrevet parmesan + lidt til toppen
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 fast muffinform med plads til 8 muffins 

GRØNNE OG HVIDE ASPARGES

  • 1 bundt hvide asparges
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 spsk. smør
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du lammekoteletter med asparges og sprøde kartoffelroser 

 

1. Læg lammekoteletterne i et fad. Hæld olivenolie og citronsaft over koteletterne, og drys med fintrevet citronskal, timian, salt og peber. Lad det marinere, mens du klargør kartoffelroserne.

 

2. SPRØDE KARTOFFELROSER: Tænd ovnen på 175°. Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver (brug gerne en foodprocessor, det gør arbejdet nemt og hurtigt). Kom kartoffelskiverne i en stor skål sammen med olivenolie, friskrevet parmesan, salt og peber, og vend rundt. Smør muffinformen med olivenolie. Fordel kartoffelskiverne i muffinformene i et cirkelmønster. Start med at sætte skiverne, så de læner sig op ad siderne, og fortsæt ind mod midten. Rul et par skiver sammen, og placér dem i midten, så du får en rose. Drys parmesan over, og bag kartoffelroserne i ovnen i 30 minutter, indtil de er gyldne.

 

3. GRØNNE OG HVIDE ASPARGES: Skræl hvide asparges, og knæk bunden af. Læg dem i en sigte, og hæld 1 l kogende vand over, så de bliver blancherede. Knæk bunden af de grønne asparges, og skyl dem. Rist både hvide og grønne asparges i smør på en (grill)pande, indtil de har flotte grillstriber. Halvér citronen, og steg den sammen med aspargesene i siden af panden. Fordel de grillede asparges på et serveringsfad. Dryp med saft fra den grillede citron, og kværn salt og peber over.

 

4. Steg lammekoteletterne i 4-5 minutter på hver side. Servér dem med asparges og kartoffelroser.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Misosuppe i flotte regnbuefarver – Få opskriften her

Tirsdag: Varmrøget laks og speltkernesalat med saltmandler – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingespyd med halloumi og knuste puy-linser – Få opskriften her

Torsdag: Fransk løgsuppe med rugbrødslåg – Få opskriften her