Aftensmad

Lammekølle i fad med kartofler og appelsin

af Camilla Zarah Lawes 1. juni 2015
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 22: Ugens torsdagsopskrift er lammekølle i fad med kartofler og appelsin. Få opskriften her

Lammekølle i fad med kartofler og appelsin til 4 personer (25 min + 50 min ovntid)

Lam tilovers? Steg lammekølle på panden dagen efter med lidt karry, spidskommen og hvidløg. Smager skønt i en sandwich.    DET SKAL DU BRUGE TIL LAMMEKØLLE 4 bagekartofler 3 spsk. olivenolie 2 usprøjtede appelsiner 8 fed hvidløg 1 lammekølle 3 kviste rosmarin salt og friskkværnet peber   GRØN SALAT 1 hjertesalat 10 cm agurk 10 små daddeltomater 2 spsk. olivenolie 1 spsk. hvid balsamicoeddike salt og friskkværnet peber   Opskrift - sådan laver du lammekølle i fad med kartofler og appelsin   Lammekølle: Skrub kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Læg dem i et stort ovnfast fad beklædt med bagepapir. Dryp med olie. Skær appelsinerne i både. Læg lammekøllen over kartoflerne sammen med appelsinbåde og de hele fed hvidløg. Drys med rosmarin, og krydr med salt og peber. Steg det hele i en 180° varm ovn i ca. 50 minutter.   Grøn salat: Skyl og snit hjertesalaten fint. Skyl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud. Skær den i ½ cm tykke skiver. Skyl tomaterne, skær dem i halve, og vend dem sammen med salat og agurk. Rør olivenolie og balsamicoeddike sammen, krydr med salt og peber, og hæld det over salaten.   UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Couscous med kylling og spinatsalat med granatæble og rødløg - Få opskriften her

Tirsdag: Pitabrød med kødboller og ovnkartofler - Få opskriften her

Onsdag: Kyllingeburger med avocado og rabarberchutney - Få opskriften her

Fredag: Dampet laks med krydderurtesalat og små tomattærter - Få opskriften her