Lav en lammekølle til aftensmad
Aftensmad

Lammekølle i fad med kartofler og appelsin

af Camilla Zarah Lawes 28. januar 2022
Foto: Columbus Leth
En ægte torsdagsopskrift! Lammekølle i fad med kartofler og appelsin. Få opskriften her.
50 min 4 personer

Lammekølle

  • 4 bagekartofler
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 usprøjtede appelsiner
  • 8 fed hvidløg
  • 1 lammekølle
  • 3 kviste rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

GRØN SALAT

  • 1 hjertesalat
  • 10 cm agurk
  • 10 små daddeltomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvid balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du lammekølle i fad med kartofler og appelsin

  1. Lammekølle: Skrub kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Læg dem i et stort ovnfast fad beklædt med bagepapir. Dryp med olie. Skær appelsinerne i både. Læg lammekøllen over kartoflerne sammen med appelsinbåde og de hele fed hvidløg. Drys med rosmarin, og krydr med salt og peber. Steg det hele i en 180° varm ovn i ca. 50 minutter.
  2. Grøn salat: Skyl og snit hjertesalaten fint. Skyl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud. Skær den i ½ cm tykke skiver. Skyl tomaterne, skær dem i halve, og vend dem sammen med salat og agurk. Rør olivenolie og balsamicoeddike sammen, krydr med salt og peber, og hæld det over salaten.