https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2012/10/1242-madplan/1242-mad-torsdag-copy-2.jpg
Mad

Lammekødboller i tomatsauce

9. februar 2023
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
En lækker mellemøstlig-inspireret hverdagsret, som er fyldt med smag. Ospkriften på disse lammekødboller i tomatsaucen er perfekt til aftensmaden.
2 personer

Ingredienser til lammekødboller

  • 400 g hakket lammekød
  • 1 spsk. knust spidskommen
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. salt
  • 1 æg
  • 2-3 spsk. mel
  • lidt olie til stegning

Tomatsauce

  • 2 løg i tynde både
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • olivenolie
  • 600 g mosede tomater
  • 1 nip sukker
  • salt og peber
  • ca. 200 g kogte kikærter fra onsdag
  • 100 g babyspinat

Sådan laver du lammekødboller med tomatsauce:

  1. Rør kødet med spidskommen, kanel, cayennepeber, salt, æg og mel.

  2. Form den til kødboller, og steg dem gyldne og gennemstegte i lidt olie.

  3. Sautér imens løg og hvidløg i olivenolie. Det skal ikke tage farve.

  4. Hæld mosede tomater på, og lad det simre i 6-8 minutter.

  5. Smag til med sukker, salt og peber, og kom kikærter og spinat i tomatsaucen.

  6. Tilsæt til sidst kødbollerne, og servér straks retten med naanbrød til.

Læs også