Aftensmad

Lammegryde med søde kartofler

21. november 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er lammegryde med søde kartofler. Få opskriften her

Lammegryde med søde kartofler  til 2 personer (slowfood)

Er du ikke til lam, kan du selvfølgelig lave retten med kalv eller okse i stedet. Vælg f.eks. bov eller klump, der har lang tilberedningstid.   INGREDIENSER 300 g lammekød i terninger lidt olivenolie 300 g søde kartofler i terninger 1 spsk. smør 3 fed hvidløg i tynde skiver 1 stort løg i tynde både 2 spsk. hakket ingefær 1 lille bundt koriander ½-1 tsk. cayennepeber 2 tsk. sød paprika, gerne røget 2 spsk. tomatpuré 100 g tørrede abrikoser i strimler 100 g smuttede mandler 1 dåse hakkede tomater, 400 ml 1-2 dl vand salt   TILBEHØR lidt plukket mynte kogte ris eller naanbrød   Opskrift - sådan laver du lammegryde med søde kartofler    1. Brun kødet i olie i en varm gryde. Kom søde kartofler og smør ved. Tilsæt hvidløg, løg, ingefær og hakkede korianderstilke (gem resten af koriander til pynt).    2. Kom cayenne, paprika og tomatpuré på sammen med abrikoser, mandler og hakkede tomater. Lad retten simre i 45-60 minutter under låg. Tilsæt om nødvendigt lidt vand undervejs, og rør jævnligt. Smag til med salt.   3. Servér retten toppet med mynte og med naan eller ris til.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Salat med gedeost og parmaskinke - Få opskriften her

TIRSDAG: Æggekage med røget laks og fennikelsalat - Få opskriften her

ONSDAG: Stegte sild med sennep og grønkålssalat - Få opskriften her

TORSDAG: Svinekoteletter med lynstegt grønkål - Få opskriften her