Lammegryde
Aftensmad

Lammegryde med søde kartofler

21. november 2013Opdateret 4. april
af Louisa Lorang
Ugens fredagsopskrift er lammegryde med søde kartofler. Få opskriften her

Det skal du bruge (2 pers)

  • 300 g lammekød i terninger
  • lidt olivenolie
  • 300 g søde kartofler i terninger
  • 1 spsk. smør
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 stort løg i tynde både
  • 2 spsk. hakket ingefær
  • 1 lille bundt koriander
  • ½-1 tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. sød paprika, gerne røget
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 100 g tørrede abrikoser i strimler
  • 100 g smuttede mandler
  • 1 dåse hakkede tomater, 400 ml
  • 1-2 dl vand
  • salt

TILBEHØR

  • lidt plukket mynte
  • kogte ris eller naanbrød

Er du ikke til lam, kan du selvfølgelig lave retten med kalv eller okse i stedet. Vælg f.eks. bov eller klump, der har lang tilberedningstid.

Fremgangsmåde

  1. Brun kødet i olie i en varm gryde. Kom søde kartofler og smør ved. Tilsæt hvidløg, løg, ingefær og hakkede korianderstilke (gem resten af koriander til pynt).
  2. Kom cayenne, paprika og tomatpuré på sammen med abrikoser, mandler og hakkede tomater. Lad retten simre i 45-60 minutter under låg. Tilsæt om nødvendigt lidt vand undervejs, og rør jævnligt. Smag til med salt.
  3. Servér retten toppet med mynte og med naan eller ris til.
Se flere opskrifter med lam her.

Læs også