Aftensmad

Lammegryde med couscous

af Camilla Zarah Lawes 22. november 2012
Foto: Columbus Leth
Det her er en fantastisk gryderet med en krydret sauce, naturligt sødet af svesker og dadler. Du kan med fordel tilberede den dagen før og så bare varme den igennem før servering

Lammegryde med couscous

DET SKAL DU BRUGE800 g lammeinderlår eller lammekølle (uden ben)solsikkeoliehavsalt og friskkværnet peber250 g pancetta (italiensk bacon)1 stort løg, finthakket3 spsk. akaciehonning½ flaske hvidvin½ l lamme- eller grøntsagsbouillon1 kanelstang1 spsk. st. ingefær10 dadler uden sten8 svesker uden sten2-3 gulerødder skåret i skrå skiverevt. majsstivelse

Skær kødet i terninger, og rist det ad flere omgange i olie på en pande. Stil det til side på en tallerken, og krydr med salt og peber. Skær pancettaen i små firkanter; steg dem sprøde på en stegepande, og tilsæt løg og honning. Varm en stor gryde med lidt olie, til det syder godt, og kom det brunede kød i gryden. Hæld vin på, og kog op, så syren fra vinen forsvinder. Tilsæt kanel, ingefær, svesker og dadler sammen med løg-pancetta-blandingen, og gulerødder. Hæld bouillon på, og lad retten småsimre under låg i 30 minutter. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse. Servér retten med couscous og brød.

COUSCOUS250 g couscous4 springløg i tynde skiver1 æble i fine små terninger1 tsk. kanel1 tsk. spidskommenhavsalt og friskkværnet peber4 spsk. frisk mynte

DRESSING:1 dl olivenolie¼ dl hvid balsamicoeddike2 tsk. honninghavsalt og friskkværnet peber

Tilbered couscoussen som anvist på pakken, og lad den køle af. Bland med springløg, æbleterninger, krydderier og krydderurter. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den over.

Få alle opskrifterne på adventsmiddagen her

Invitér familie og venner på julens bedste frokost