Aftensmad

Lammeculotte med spidskål og glaserede citrongulerødder

23. april 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Lammeculotten er et helt reelt stykke kød med kort stegetid. De svinger meget i størrelse, så kig på vægten, om du skal beregne 1 stor eller 2 små. Servér lam med forårsagtige grøntsager til, så er det fin og lækker weekend-mad.



Lammeculotte med spidskål og glaserede citrongulerødder til 2 personer

Ingredienser:
1 lammeculotte (minimum 300 g)
salt og peber
revet skal af 2 økocitroner
hakket rosmarin eller timian
1 fed hvidløg
1 pose snack-gulerødder (eller nye små med top)
25 g smør
2 spsk. flydende honning
saft af 2 økocitroner
revet skal af 1 økocitron
2-3 forårsløg, fintsnittet
1 lille spidskål delt i både
hakket persille/dild
evt. 100 g fine små ærter eller grønne asparges

Opskrift - Sådan laver du lammeculotte med spidskål og glaserede citrongulerødder

1. Rids fedtlaget på kødet, og gnid med salt, peber, citronskal og krydderurter. Skær hvidløget i tynde splitter, og stik dem ned i kødet. Brun det godt på en tør pande. Steg det færdigt i ovnen ved 190° i ca. 20 minutter, efter størrelse. Lad det trække i 10-15 minutter. Hæld skyen i en gryde. Kog den lige op, og smag til. Kan jævnes let.

2. Skræl gulerødderne, og giv dem et opkog i 2 minutter. Køl dem af i koldt vand. Smelt halvdelen af smørret på panden. Kom honning, citronsaft og citronskal på. Kog det lidt ind. Kom gulerødderne på, og ryst panden i et par minutter, så gulerødderne gennemvarmes og glaseres.

3. Del spidskålen i smalle både. Sautér dem hurtigt i resten af smørret. Kom 2 spsk. vand ved + salt, og damp dem møre. Ærter eller asparges kan dampes med. Drys med dild.

4. Skær lam i store klodser eller tykke skiver. Anret lam med grøntsagerne og skyen omkring.

Vild med lam? Så prøv en lækker pitaburger med lam og hummus

Læs også