Aftensmad

Lammeculotte med spidskål og glaserede citrongulerødder

af Susanne Palmqvist 23. april 2013
Foto: Anders Schønnemann
Lammeculotten er et helt reelt stykke kød med kort stegetid. De svinger meget i størrelse, så kig på vægten, om du skal beregne 1 stor eller 2 små. Servér lam med forårsagtige grøntsager til, så er det fin og lækker weekend-mad.

Lammeculotte med spidskål og glaserede citrongulerødder til 2 personer Ingredienser:1 lammeculotte (minimum 300 g)salt og peberrevet skal af 2 økocitronerhakket rosmarin eller timian1 fed hvidløg1 pose snack-gulerødder (eller nye små med top)25 g smør2 spsk. flydende honningsaft af 2 økocitronerrevet skal af 1 økocitron2-3 forårsløg, fintsnittet1 lille spidskål delt i bådehakket persille/dildevt. 100 g fine små ærter eller grønne aspargesOpskrift - Sådan laver du lammeculotte med spidskål og glaserede citrongulerødder1. Rids fedtlaget på kødet, og gnid med salt, peber, citronskal og krydderurter. Skær hvidløget i tynde splitter, og stik dem ned i kødet. Brun det godt på en tør pande. Steg det færdigt i ovnen ved 190° i ca. 20 minutter, efter størrelse. Lad det trække i 10-15 minutter. Hæld skyen i en gryde. Kog den lige op, og smag til. Kan jævnes let.2. Skræl gulerødderne, og giv dem et opkog i 2 minutter. Køl dem af i koldt vand. Smelt halvdelen af smørret på panden. Kom honning, citronsaft og citronskal på. Kog det lidt ind. Kom gulerødderne på, og ryst panden i et par minutter, så gulerødderne gennemvarmes og glaseres.3. Del spidskålen i smalle både. Sautér dem hurtigt i resten af smørret. Kom 2 spsk. vand ved + salt, og damp dem møre. Ærter eller asparges kan dampes med. Drys med dild.4. Skær lam i store klodser eller tykke skiver. Anret lam med grøntsagerne og skyen omkring.Vild med lam? Så prøv en lækker pitaburger med lam og hummus