Lammeculotte
Aftensmad

Lammeculotte med spidskål og glaserede citrongulerødder

23. april 2013
af Susanne Palmqvist
Lammeculotten er et helt reelt stykke kød med kort stegetid. De svinger meget i størrelse, så kig på vægten, om du skal beregne 1 stor eller 2 små. Servér lam med forårsagtige grøntsager til, så er det fin og lækker weekend-mad.

Ingredienser

  • 1 lammeculotte (minimum 300 g)
  • salt og peber
  • revet skal af 2 økocitroner
  • hakket rosmarin eller timian
  • 1 fed hvidløg
  • 1 pose snack-gulerødder (eller nye små med top)
  • 25 g smør
  • 2 spsk. flydende honning
  • 2 spsk. flydende honning
  • revet skal af 1 økocitron
  • saft af 2 økocitroner
  • 2-3 forårsløg, fintsnittet
  • 1 lille spidskål delt i både
  • hakket persille/dild
  • evt. 100 g fine små ærter eller grønne asparges

Fremgangsmåde

  1. Rids fedtlaget på kødet, og gnid med salt, peber, citronskal og krydderurter. Skær hvidløget i tynde splitter, og stik dem ned i kødet. Brun det godt på en tør pande. Steg det færdigt i ovnen ved 190° i ca. 20 minutter, efter størrelse. Lad det trække i 10-15 minutter. Hæld skyen i en gryde. Kog den lige op, og smag til. Kan jævnes let.
  2. Skræl gulerødderne, og giv dem et opkog i 2 minutter. Køl dem af i koldt vand. Smelt halvdelen af smørret på panden. Kom honning, citronsaft og citronskal på. Kog det lidt ind. Kom gulerødderne på, og ryst panden i et par minutter, så gulerødderne gennemvarmes og glaseres.
  3. Del spidskålen i smalle både. Sautér dem hurtigt i resten af smørret. Kom 2 spsk. vand ved + salt, og damp dem møre. Ærter eller asparges kan dampes med. Drys med dild.
  4. Skær lam i store klodser eller tykke skiver. Anret lam med grøntsagerne og skyen omkring.

Prøv også:

Lag på lag af tynde kartoffelskiver og fløde. De klassiske flødekartofler holder stadig, og de kan både serveres til en traditionel hamburgerryg, men de er også gode med en grøn salat og godt brød.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også