Lammechops med tabouleh og bagt tomatsalat
Mad

Lammechops med tabouleh og bagt tomatsalat

9. juli 2021
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Smag på Østens mystik med denne opskrift på lammekoteletter og tabouleh
4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

Det skal du bruge

  • 8 lammechops (lammekoteletter med ben)
  • Solsikkeolie
  • Flagesalt og friskkværnet peber

Tabouleh

  • 1 lille bundt finthakket persille
  • 4 spsk. finthakket mynte
  • ½ dl god olivenolie
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • Fintrevet skal af 1 økologisk citron

Bagt tomatsalat

  • 700 g små dadeltomater, halverede på langs
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. salt

Endvidere

  • 110 g frisk gedeost
  • 4 forårsløg i tynde skiver på skrå
  • God olivenolie
  • Havsalt og friskkværnet peber

Opskirft - sådan laver du lammechops med tabouleh og bagt tomatsalat

  1. Bland alle ingredienserne til taboulehen.
  2. Læg tomaterne med skærefladen opad i et ovnfast fad, drys med sukker og salt, og bag dem ved 120° i 50-60 minutter. Afkøl dem helt.
  3. Anret tomaterne på et fad, drys med forårsløg, smuldr gedeost over, og krydr med olivenolie, salt og peber.
  4. Varm en pande op, og steg lammechopsene med fedtkanten nedad, til den er flot gylden.
  5. Hæld lidt solsikkeolie på panden, og steg dem i 2 minutter på hver side, drys med salt og peber og tabouleh.
  6. Servér den let søde tomatsalat til de stegte lammechops.

Har du lyst til at kaste dig ud i flere lækre retter? Så kan du prøve at lave vagtler i bacon med bønner og flødegratinerede kartofler.

Læs også