Aftensmad

Lam med selleripuré og sauterede kastanjer, æbler og løg

27. februar 2014
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Det spæde forårslam er ren luksusspise. Her serveres den med sprøde kastanjer, der giver en god og nøddeagtig smag til kødet. Få opskriften her

Lam med selleripuré og sauterede kastanjer, æbler og løg til 4 personer (30 min)

INGREDIENSER

2 lammeculotter (a 400 g) salt og friskkværnet peber 4 hvidløgsfed 6 kviste timian   KASTANJESAUTÉ 240 g kogte kastanjer (fra dåse)  2 røde æbler  2 bananskalotteløg 100 g østershatte 3 kviste timian, plukket 25 g smør 1 spsk. rapsolie   SELLERIPURÉ 500 g knoldselleri  50 g smør ca. 1 dl piskefløde salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du lam med selleripuré og sauterede kastanjer, æbler og løg 

  1. Rids fedtkanten på culotterne, og steg dem med fedtsiden nedad på en glohed pande. Når fedtet er gyldent, vendes culotterne og steges 2 minutter på den anden side. Læg dem i et ovnfad, og krydr med salt og peber. Læg hvidløg og timian ved, og steg culotterne færdige i en 200° varm ovn i 10-15 minutter (alt efter hvor røde de ønskes). Tag dem ud, og lad dem hvile i 5 minutter.   2. Kastanjesauté: Halvér kastanjerne. Skær æbler og løg i tynde både. Rens svampene, og skær dem i grove stykker. Rist blandingen let i smør og olie på en pande, og krydr godt med timian, salt og peber.    3. Selleripuré: Skræl sellerien, og skær den i terninger. Kog dem i vand i ca. 25 minutter, til de er helt udkogte. Hæld vandet fra. Brun smørret i en kasserolle, og blend det med sellerien til en jævn masse. Rør fløde i, til konsistensen er som en let tyk puré, og smag til med salt og peber. Servér kødet med kastanjesauté og selleripuré.   TIP: Lammeculotter er nemmest at få på frost. Husk at tø dem langsomt op i køleskabet, det er mest skånsomt for kødet og den gode smag.

Til forret og dessert anbefaler vi

Stenbiderrogn med blomkål, mandler og karse – få opskriften her

Butterdejskager med æble, marcipan, pistacie og lakridsis – få opskriften her

 

Læs også