https://imgix.femina.dk/media/article/1432-mad-1.jpg
Aftensmad

Lam med ratatouille

11. august 2014Opdateret 4. april
af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
Denne uges hverdagsopskrifter er skønne middelhavsretter. Her får du opskriften på lam med ratatouille
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • ca. 1 kg lammeryg (2-3 ben pr. person) eller 2 lammeculotter
  • 1-2 kviste rosmarin
  • 1-2 kviste timian
  • 1-2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

RATATOUILLE

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 peberfrugt
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 6-8 modne tomater (eller 1 dåse hakkede tomater)
  • 2 stilke friske krydderurter (rosmarin eller timian)
  • 2 spsk. olivenolie til 
  • stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. drys af hakket 
  • persille
  • godt brød

Opskrift - sådan laver du lam med ratatouille

1. Ratatouille: Skær alle grøntsagerne i grove tern, men hold dem hver for sig. Hak krydderurterne groft. Varm olien op i en stor gryde. Svits først aubergine i 5 minutter. Tilsæt squash, peberfrugt, løg og hvidløg, og svits videre, til det falder lidt sammen. Kom tomater og krydderurter ved, og steg, til det begynder at væske. Krydr med salt og peber. Fordel blandingen i et ovnfad, og sæt det i en 190° varm ovn i ca. 20 minutter.

2. Skær lammeryggen i portionsstykker med 2-3 ben i hver (få evt. din slagter til det). Rids fedtlaget i tern. Brun fedtsiden på en hed pande, og brun derefter de andre sider. Hak rosmarin, timian og pillede hvidløg ret fint. Gnid det ind i kødets overflade sammen med salt og peber. Læg stykkerne i et ovnfast fad med et stykke krøllet alufolie under benet, så højden på kødet er jævn. Steg det i en 190° varm ovn 20-25 minutter (gerne sammen med ratatouillen).

3. Lad det hvile i 15 minutter. Servér med ratatouille, brød og evt. kartofler.

Læs også