Aftensmad

Lam med polenta og græsk salat

af Camilla Zarah Lawes 24. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 30: Ugens torsdagsopskrift er lam med polenta og græsk salat. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 lammeculotter
  • olivenolie til stegning
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

POLENTA

  • 4½ dl vand
  • salt
  • 1 spsk. oliv
  • 125 g majsmel 

HVIDLØGSCREME

  • ¼ agurk
  • 200 ml græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

TOMATSALAT

  • 500 g små tomater
  • 2 nye løg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g feta
  • 50 g rødbedespirer
  • salt og friskkværnet peber

Kog gerne polentaen aftenen før, så den rigtig når at sætte sig, før den skal steges på panden. 

1. Polenta: Bring vand i kog med salt og 1 spsk. olie. Hæld majsmel i, og kog under omrøring, til du får en cremet grød. Bred blandingen ud i et 2 cm tykt lag i et smurt fad, og afkøl helt i køleskabet.

 

2. Brun culotterne i olie på en pande. Læg kødet i et ovnfad, og krydr med rosmarin, salt og peber. Steg kødet i en 200° varm ovn i 10-12 minutter.

 

3. Polenta, fortsat: Skær den kolde polenta i firkanter. Steg dem i lidt olie på en pande.

 

4. Hvidløgscreme: Riv agurken. Pres væden fra. Rør agurk og yoghurt sammen med knust hvidløg, salt og peber.

 

5. Tomatsalat: Bland halverede tomater med løg skåret i tynde både og peberfrugt skåret i tern. Dryp med olie, og top med smuldret feta og spirer. Krydr med salt og peber.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Oksespyd med spinatpasta og peberfrugtsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Grillet tun og salade niçoise - Få opskriften her

Onsdag: Bøffer med squashsalat og kartoffelbåde - Få opskriften her

Fredag: Steaksandwich med oliventapenade - Få opskriften her