

Lam i karry med stegte ris
28. januar 2009TID: Ca. 45 min.
400 g (ca. 4 stk) lamme-nakkefileter (kan erstattes af 1 lammebov)1 lille løg2 fed hvidløg1 spsk olieCa. 2 tsk tandooricurrypaste½ dåse hakkede tomaterLidt citronsaftSalt og peber
Stegte ris:½ løg1 gulerod1 spsk olie2 portioner ris (fra i går)
Dressing:¼ agurk2-2½ dl yoghurtFrisk mynte
Kassér overflødigt fedt fra kødet og skær det i små terninger.
Hak løg og hvidløg og steg løgene lidt i en stor gryde i olie.
Tilsæt kødet og steg, til al væske er fordampet.
Rør tandoori currypaste i og derefter tomat. Lad retten simre under låg i ca. 25 min.
Kom lidt vand i, hvis det koger tørt. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Hak løg og gulerod og steg begge dele lidt på en pande i olie. Hæld risene i og steg videre. Smag til med salt og peber.
Skær agurken i terninger og bland den med yoghurten. Smag til med mynte. Servér lammekarryen med stegte ris og myntedressing.
TIP: Tandoori currypaste fås i mange indvandrerbutikker, der handler med thaimad og indiske varer. Kan du ikke skaffe det, kan du prøve med tandoori karrypulver i stedet, men resultatet bliver ikke helt det samme.
Læs også
