Aftensmad

Lam i karry

af Susanne Palmqvist 29. april 2013
Foto: Anders Schønnemann
Når vi snakker lam, er en af mine yndlingsretter en god gang snasket lam i karry. Versionen her er ret mild, men smager alligevel af noget. Stegetiden afhænger af, hvilket stykke lam du bruger, så smag dig frem.

Lam i karry til 4 personer Ingredienser:600-800 g magert lammekød i terninger (kølle, culotte, inderlår, nakkefilet)1 meget finthakket løg2 fed hvidløg, presset½-1 lille finthakket chili3 cm friskhakket ingefær1 spsk. mild/stærk karry2 tsk. stødt spidskommen3 cm friskrevet gurkemeje eller 1 tsk. stødt2 spsk. olie1 dl hønsebouillon1 ds. kokosmælk (ikke light)saft af ½-1 limefrugt150 g friske spinatblade (store hakkes groft)1 bdt. frisk korianderTilbehør:ris eller godt brødOpskrift - Sådan laver du lam i karry1. Skær evt. tykke lag synlig fedt af kødet. Hak og riv løg, hvidløg, chili, ingefær og gurkemeje, og bland det med de tørre krydderier. Gnid det hele godt ind i kødet. Lad det evt. trække et par timer.2. Brun kødet godt i olie. Del portionen i to. Hæld bouillon og halvdelen af kokosmælken ved, og lad det simre i 45-60 minutter, til det er dejligt mørt.3. Kom resten af kokosmælken i; kog det op, og smag til med lime, salt og peber. Vend de skyllede spinatblade i, og sluk. Vend masser af hakket koriander i til sidst. Saucen kan evt. jævnes let, hvis den er for tynd - men tyndt er godt til ris..Vild med lam? Så prøv en lækker pitaburger med lam og hummus