Lakseside med lun rodfrugtsalat
Aftensmad

Lakseside med lun rodfrugtsalat

31. oktober 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Vinterens råvarer behøver ikke være kedelige, men kan sagtens udgøre et sundt og lækkert måltid. Her får du opskriften på lakseside med lun rodfrugtsalat.
30 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g fersk lakseside
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ usprøjtet citron
  • Salt og peber

Lun rodfrugtsalat

  • 500 g rødbeder
  • 500 g pastinakker
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 50 g mandler
  • 100 g feta
  • 1 håndfuld frisk rosmarin

Opskrift - sådan laver du lakseside med rodfrugtsalat

Læg laksesiden med skindsiden nedad i et smurt ovnfast fad. Bland olie, honning, dijonsennep, fintrevet citronskal, friskpresset citronsaft, salt og peber i en skål. Smør laksen ind i marinaden. Sæt den på køl i 30 minutter (og gerne op til 24 timer). Lun rodfrugtsalat: Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i både. Skær citronen i både, og læg rodfrugter og citroner i et ovnfast fad. Vend det hele med olie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til bederne er møre. Hak mandlerne groft, og fordel dem over fadet. Smuldr også feta over fadet. Sæt fadet tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter, til fetaosten er gylden. Anret salaten på et fad, og pynt med rosmarin. Bag laksesiden i ovnen ved 200° i 20 minutter. Servér med den lune rodfrugtsalat. Få indkøbslisten til hele ugen her UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Gnocchi med græskarsauce – få opskriften her

Tirsdag: Julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat – få opskriften her

Onsdag: Svampetærte med karamelliserede løg og bacon – få opskriften her

Torsdag: Kyllingesuppe med tortellini – få opskriften her

https://dk-femina-backend.imgix.net/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også