Opskrift - sådan laver du lakseside med rodfrugtsalat
Læg laksesiden med skindsiden nedad i et smurt ovnfast fad. Bland olie, honning, dijonsennep, fintrevet citronskal, friskpresset citronsaft, salt og peber i en skål. Smør laksen ind i marinaden. Sæt den på køl i 30 minutter (og gerne op til 24 timer).
Lun rodfrugtsalat: Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i både. Skær citronen i både, og læg rodfrugter og citroner i et ovnfast fad. Vend det hele med olie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til bederne er møre. Hak mandlerne groft, og fordel dem over fadet. Smuldr også feta over fadet. Sæt fadet tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter, til fetaosten er gylden. Anret salaten på et fad, og pynt med rosmarin. Bag laksesiden i ovnen ved 200° i 20 minutter. Servér med den lune rodfrugtsalat.
Få indkøbslisten til hele ugen her UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Gnocchi med græskarsauce – få opskriften her
Tirsdag: Julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat – få opskriften her
Onsdag: Svampetærte med karamelliserede løg og bacon – få opskriften her
Torsdag: Kyllingesuppe med tortellini – få opskriften her