Lakseside med lun rodfrugtsalat
Aftensmad

Lakseside med lun rodfrugtsalat

af Emma Martiny 31. oktober 2019
Foto: Winnie Methmann
Vinterens råvarer behøver ikke være kedelige, men kan sagtens udgøre et sundt og lækkert måltid. Her får du opskriften på lakseside med lun rodfrugtsalat.
30 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g fersk lakseside
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ usprøjtet citron
  • Salt og peber

Lun rodfrugtsalat

  • 500 g rødbeder
  • 500 g pastinakker
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 50 g mandler
  • 100 g feta
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
 
 

Opskrift - sådan laver du lakseside med rodfrugtsalat

Læg laksesiden med skindsiden nedad i et smurt ovnfast fad. Bland olie, honning, dijonsennep, fintrevet citronskal, friskpresset citronsaft, salt og peber i en skål. Smør laksen ind i marinaden. Sæt den på køl i 30 minutter (og gerne op til 24 timer).   Lun rodfrugtsalat: Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i både. Skær citronen i både, og læg rodfrugter og citroner i et ovnfast fad. Vend det hele med olie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til bederne er møre. Hak mandlerne groft, og fordel dem over fadet. Smuldr også feta over fadet. Sæt fadet tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter, til fetaosten er gylden. Anret salaten på et fad, og pynt med rosmarin.   Bag laksesiden i ovnen ved 200° i 20 minutter. Servér med den lune rodfrugtsalat.   Få indkøbslisten til hele ugen her   UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Gnocchi med græskarsauce – få opskriften her

Tirsdag: Julefrikadeller med rosmarinkartofler og rødkålssalat – få opskriften her

Onsdag: Svampetærte med karamelliserede løg og bacon – få opskriften her

Torsdag: Kyllingesuppe med tortellini – få opskriften her

 
   

Andre lækre opskrifter