laks
Aftensmad

Laks stegt med soja med nudelsalat

af Marie Melchior 22. marts 2022
Foto: Line Falck
Den salte soja og den fede laks er et godt makkerpar. De opvejer hinanden, og god smag opstår. Få opskriften på laks stegt med soja med nudelsalat her
25 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g fersk laks uden skind

SOJAMARINADE

  • 1 dl sojasauce
  • 50 g brun farin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 usprøjtet limefrugt
  • 3 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. tørrede chiliflager
  • 2 spsk. sesamfrø

NUDELSALAT

  • 250 g risnudler
  • 200 g rødkål
  • 4 gulerødder
  • 1 agurk
  • 1 bundt koriander
  • 100 g saltede cashewnødder

LIMEDRESSING

  • 2 usprøjtede limefrugter
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. sesamolie

PRØV OGSÅ: Bagt laks med ingefær og quinoasalat

 

Opskrift - sådan laver du laks stegt i soja med nudelsalat 

 

1. Sojamarinade: Bring sojasauce i kog med farin, presset hvidløg, revet limeskal, limesaft, olie, chili og sesamfrø.

 

2. Laks: Læg laksen i en bradepande,  hæld sojamarinaden over. Lad laksen marinere i 30 minutter. Steg laksen i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter. Pensl undervejs med sojamarinaden fra bunden af bradepanden.

 

3. Nudelsalat: Læg nudlerne i en skål, og hæld 1 l kogende vand over. Lad nudlerne trække tildækket i 10-12 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra. Snit rødkål fint. Skræl gulerødder, og skær dem i skiver. Skyl agurken, og skær den i skiver. Bland risnudler med rødkål, gulerødder, agurk, hakket koriander og cashewnødder.

 

4. Limedressing: Riv og pres limefrugterne ned i en skål. Rør fiskesauce, sukker og sesamolie i, og hæld dressingen over nudelsalaten. Servér til den sojastegte laks.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingelår med rosmarin og ovnstegte kartofler - Få opskriften her

Tirsdag: Jordskokkesuppe med porrer og sprød parmaskinke - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med appelsinmarinerede gulerødder og boghvedekerner - Få opskriften her

Fredag: Oksebøffer med røsti og sprød salat med glaskål, rosenkål og æbler - Få opskriften her