laks, spidskål
Aftensmad

Laks med sesampanering og lun asiatisk spidskålssalat

af Camilla Zarah Lawes 24. august 2015
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 34: Ugens mandagsopskrift er laks med sesampanering og lun asiatisk spidskålssalat. Få opskriften her

Laks med sesampanering og lun asiatisk spidskålssalat til 4 personer

Laks er skønt også til hverdagsmad. Så lad mandag være denne uges fiskedag. Når du vender laksefileterne i sesamfrø, får de lige det ekstra pift, der spreder glæde ved middagsbordet.   Tid: 20 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL LAKS 4 laksefileter (ca. 600 g i alt) salt og friskkværnet peber 2 dl sesamfrø (lyse eller mørke) 1 spsk. solsikkeolie   LUN ASIATISK SPIDSKÅLSSALAT 1 spidskål 4 gulerødder 250 g sukkerærter 1 spsk. solsikkeolie til stegning 4 spsk. sojasauce 2 spsk. fiskesauce 2 spsk. flydende honning ½ frisk rød chili   TIL SERVERING lidt frisk mynte groft brød eller boller  

Opskrift - sådan laver du laks med sesampanering og lun asiatisk spidskålssalat

  1. Laks: Fjern forsigtigt skindet fra laksefileterne. Krydr laksen med salt og peber. Hæld sesamfrø ud på en tallerken, og vend laksefileterne i dem, så der kommer sesam hele  vejen rundt. Steg laksefileterne godt på alle sider i olie på en pande i 6-8 minutter.   2. Lun asiatisk spidskålssalat: Skyl spidskålen, og skær den i fine strimler. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde, aflange skiver. Skyl og skær sukkerærter midtigennem på langs. Lynsteg spidskål, gulerødder og ærter i solsikkeolie på en pande. Tag grøntsagerne af varmen, hæld sojasauce, fiskesauce og honning over dem, og vend rundt i salaten. Skyl og flæk chilien, fjern kernerne, og skær chilien i fine tern. Drys chilitern over den lune salat.   3. Servering: Anret stegt laks med friskhakket mynte, og servér med spidskålssalat og brød.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Bøf med chili, stegte bønner og ris med majs - Få opskriften her

Onsdag: Krydrede frikadeller og sommerlasagne med squash og ærter - Få opskriften her

Torsdag: Grillede koteletter med couscous og persillesalat - Få opskriften her

Fredag: Kylling stegt i ovn med fennikelsalat og bagte kartofler- Få opskriften her