

Laks med sesampanering og lun asiatisk spidskålssalat
DET SKAL DU BRUGE TIL LAKS
- 4 laksefileter (ca. 600 g i alt)
- salt og friskkværnet peber
- 2 dl sesamfrø (lyse eller mørke)
- 1 spsk. solsikkeolie
LUN ASIATISK SPIDSKÅLSSALAT
- 1 spidskål
- 4 gulerødder
- 250 g sukkerærter
- 1 spsk. solsikkeolie til stegning
- 4 spsk. sojasauce
- 2 spsk. fiskesauce
- 2 spsk. flydende honning
- ½ frisk rød chili
TIL SERVERING
- lidt frisk mynte
- groft brød eller boller
Opskrift - sådan laver du laks med sesampanering og lun asiatisk spidskålssalat
1. Laks: Fjern forsigtigt skindet fra laksefileterne. Krydr laksen med salt og peber. Hæld sesamfrø ud på en tallerken, og vend laksefileterne i dem, så der kommer sesam hele vejen rundt. Steg laksefileterne godt på alle sider i olie på en pande i 6-8 minutter.
2. Lun asiatisk spidskålssalat: Skyl spidskålen, og skær den i fine strimler. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde, aflange skiver. Skyl og skær sukkerærter midtigennem på langs. Lynsteg spidskål, gulerødder og ærter i solsikkeolie på en pande. Tag grøntsagerne af varmen, hæld sojasauce, fiskesauce og honning over dem, og vend rundt i salaten. Skyl og flæk chilien, fjern kernerne, og skær chilien i fine tern. Drys chilitern over den lune salat.
3. Servering: Anret stegt laks med friskhakket mynte, og servér med spidskålssalat og brød.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Bøf med chili, stegte bønner og ris med majs - Få opskriften her
Onsdag: Krydrede frikadeller og sommerlasagne med squash og ærter - Få opskriften her
Torsdag: Grillede koteletter med couscous og persillesalat - Få opskriften her
Fredag: Kylling stegt i ovn med fennikelsalat og bagte kartofler- Få opskriften her