Aftensmad

Laks med sesamfrø og asparges

af Susanne Palmqvist 22. april 2011
Foto: Anders Schønnemann
Gør laksen lidt sjovere med sesamfrø, og servér den på en bund af sprøde asparges i østerssauce. Sæt små skåle med dip ved og måske et par spisepinde. God og appetitlig lille forret, og du kan give ris til, hvis det skal mætte lidt mere

(hovedret til 2/forret til 4 personer)2 -3 portionsstykker laksefilet2-3 spsk. sesamfrø, salt ogpeber, blandetsolsikkeolie til stegning1 bundt grønne asparges2 forårsløg½ frisk, mild, rød chili1 håndfuld frisk hakket mynte2 spsk. østerssaucelidt fiskesauce1-2 limeTILBEHØR:løse ris, hvis det er enhovedret, soja eller østerssauce til dip

Skær laksen i store firkanter (skær den brune "bund" af, den smager ikke godt ). Vend stykkerne i sesamfrø med salt og peber. Læg dem til side i 10-15 minutter.Knæk den træede ende af aspargesene, og skær dem i 6 cm lange stykker. Flæk dem evt. Snit forårsløgene på skrå. Hak chilien ret fint (uden kerner), og hak myntebladene. Steg asparges og chili i 3-4 minutter i olie ved god varme. Vend forårsløg og østerssauce i. Varm det igennem, og smag til med fiskesauce, salt, peber, og saft af ½-1 lime. Vend mynten i. Varm et tykt lag olie op på en anden pande, og steg hurtigt laksen på alle sider. Sæt dem evt. på spyd med limeskiver imellem. Anret fisken på grøntsagerne, og sæt en skål med soja eller østerssauce ved.

RELEVANTE LINKS