Laks med hokkaido-kartoffelmos og grov pesto
Aftensmad

Laks med hokkaido-kartoffelmos og grov pesto

af Emma Martiny 13. september 2018
Foto: Winnie Methmann
Giv laksen et lækkert løft med knasende pesto-drys af ristede mandler, basilikum og parmesan. Her får du opskriften på laks med hokkaido-kartoffelmos og grov pesto
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 laksebøffer
  • salt og friskkværnet peber
  • smør og/eller olie til stegning

HOKKAIDO-KARTOFFEL-MOS

  • 500 g kartofler
  • 1 lille hokkaidogræskar
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. smør
  • salt og friskkværnet peber

GROV PESTO

  • 50 g mandler
  • 1 bundt basilikum
  • 25 g parmesan

Opskrift - sådan laver du laks med hokkaido-kartoffelmos og grov pesto 

 

1. HOKKAIDO-KARTOFFEL-MOS: Skræl kartofler, og skær dem i små tern. Halvér græskarret, og fjern kernerne. Fjern skallen, og skær græskarkødet i tern. Kog kartoffel- og græskar-tern i bouillon i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Si kogevandet fra (gem lidt af det). Pil og pres hvidløg. Mos kartofler og græskar sammen med hvidløg, smør og lidt af kogevandet – brug enten en kartoffelmoser eller en elpisker. Smag til med salt og peber.

 

2. GROV PESTO: Rist mandlerne let på en tør pande, og hak dem groft. Hak basilikum. Høvl parmesan i grove flager med en tyndskræller eller ostehøvl. Bland det hele i en skål.

 

3. Krydr laksebøfferne med salt og peber, og steg dem på begge sider i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne og akkurat gennemstegte. Servér med hokkaido-kartoffel-mos, og drys med grov pesto.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grønne frikadeller med halloumi og rødbedehummus – Få opskriften her

Tirsdag: Butterchicken med naanbrød og raita-dip – Få opskriften her

Onsdag: Naan-pizza med gedeost og bagte rødbeder – Få opskriften her

Fredag: Vietnamesisk pho – Få opskriften her