Laks i butterdej med svampesauce
Aftensmad

Laks i butterdej med svampesauce

af Pia Andreassen 28. marts 2022
Foto: Martin Tanggaard
Laks i butterdej står højt på listen over comfort food - mad, du bliver glad af at spise. Her er de sprøde pakker ledsaget af en cremet svampesauce - uhm!
Tid i alt 45 min

Du skal bruge:

  • 3 plader butterdej (fra frost), ca. 10 x 20 cm
  • 1-2 porrer
  • Smør og olivenolie
  • 2 spsk. klippet frisk dild el. 2 tsk. tørret dild
  • Salt og peber
  • 200 g fersk laks i tynde strimler
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Ca. 200 g blandede svampe
  • ½ dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl piskefløde

Tilbehør

  • Kartofler og dampede grønne bønner

Laks i butterdej kan lyde som en besværlig ret, men faktisk er det både hurtigt og nemt - en perfekt hverdagsaftensmad til de dage, hvor det gerne må være ekstra lækkert. Opskriften rækker til to personer, og du har mad på bordet i løbet af 45 min.

Sådan gør du:

Opvarm ovnen til 200°.

Tø butterdejen op efter anvisning på pakken.

Skær rensede porrer i tynde strimler. Sautér dem i lige dele smør og olie, til de netop falder sammen. Krydr med dild, salt og peber.

Rul butterdejen tyndere og del hver plade i to. Fordel porre og fisk midt på butterdejsstykkerne og krydr med salt og peber. Pensl butterdejskanterne med æg og luk sammen. Tryk kanterne sammen med en gaffel og pensl butterdejen på begge sider.

Bag pakkerne i den varme ovn i ca. 18 min.

Rens svampene, skær dem i strimler og sautér dem møre i smør. Hæld bouillonen på og lad det koge lidt ind. Kom flød­en ved og lad det småkoge i ca. 5 min. Smag til med salt og peber og servér med butterdejspakkerne.