Opskrift på laks bagt i ovn og vilde ris med broccoli
Mad

Laks bagt i ovn og vilde ris med broccoli

29. marts 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Laks i ovn er skøn hverdagsmad. Her får du en nem opskrift på laks bagt i ovn, som serveres sammen med vilde ris og broccoli
4 personer
Tid i alt 45 min

Det skal du bruge

  • 800 g laksefilet uden skind
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 200 g vilde ris
  • 1 broccoli

Persilledressing

  • skal af ½ usprøjtet citron
  • saft af ½ citron
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 5 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 4 spsk. kapers

Sådan laver du laks bagt i ovn

  1. Tilbehør: Skyl risene i koldt vand i en sigte, og kog dem i letsaltet vand i 20-25 minutter, til de er møre. Skyl broccoli, og skær den i buketter. Lad broccolien koge med i de sidste 4 minutter af risenes kogetid. Hæld vandet fra, og hold ris og broccoli varme.
  2. Laks: Tænd ovnen på 200°. Skær laksefileten i 4 lige store stykker, og læg laks på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr med salt og peber. Bag laksen i ovnen i ca. 15 minutter.
  3. Persilledressing: Riv citronskallen fint, og rør det sammen med citronsaft. Tilsæt balsamico, olie, salt og peber. Skyl persillen, hak den fint, og rør den hakkede persille i dressingen sammen med kapers.
  4. Servering: Anret laks og ris med broccoli på et stort fad, og hæld persilledressing over lige inden servering.

Velbekomme!

Inspiration til opskriften

Laks som råvare

Laks er i sæson hele året, men har højsæson fra august til oktober. Laks er en fed fisk, og har typisk 10-35 g fedt pr. 100 g fisk. Den holder typisk max 48 timer rå, og tilberedning kan forlænge holdbarheden med 2-3 dage. Laks kan fryses i op til 2 måneder, og skal være frisk, når det fryses ned.

3 tips til laks i ovn

  1. Pas på, at laksen ikke får for meget - ellers bliver den tør. Fisk skal ofte tilberedes i kortere tid end man regner med.
  2. Bruger du frossen laks, så tø den op i køleskabet inden tilberedning. Ellers skal ovntiden forlænges, og så risikerer du, at fisken bliver tør. Frossen laks skal typisk have 5 minutter længere.
  3. De vilde ris er en grovere variant, som mætter godt - men er du mere til almindelige ris, kan du sagtens udskifte dem.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også