laks
Aftensmad

Laks bagt i ovn og vilde ris med broccoli

af Marie Melchior 29. marts 2022
Foto: Line Falck
Skift de sædvanlige hvide ris ud med en grovere variant, som mætter godt og ser flot ud på tallerkenen. Her får du en skøn opskrift på laks bagt i ovn og vilde ris med broccoli
15 min 4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g laksefilet uden skind
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

VILDE RIS MED BROCCOLI

  • 200 g vilde ris
  • 1 broccoli

PERSILLEDRESSING

  • skal af ½ usprøjtet citron
  • saft af ½ citron
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 5 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 4 spsk. kapers

Opskrift - sådan laver du laks bagt i ovn og vilde ris med broccoli 

 

1. Vilde ris med broccoli: Skyl risene i koldt vand i en sigte, og kog dem i letsaltet vand i 20-25 minutter, til de er møre. Skyl broccoli, og skær den i buketter. Lad broccolien koge med i de sidste 4 minutter af risenes kogetid. Hæld vandet fra, og hold ris og broccoli varme.

 

2 Laks: Tænd ovnen på 200°. Skær laksefileten i 4 lige store stykker, og læg laks på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr med salt og peber. Bag laksen i ovnen i ca. 15 minutter.

 

3. Persilledressing: Riv citronskallen fint, og rør det sammen med citronsaft. Tilsæt balsamico, olie, salt og peber. Skyl persillen, hak den fint, og rør den hakkede persille i dressingen sammen med kapers.

 

4. Servering: Anret laks og ris med broccoli på et stort fad, og hæld persilledressing over lige inden servering.

Vil du have flere gode og nemme hverdagsretter? Så prøv også opskriften på kyllingefrikadeller med spinat og tomatsauce eller lun dig med opskriften på en varm, mættende græskarsuppe med perlespelt.

Få indkøbslisten til hele ugen her