Opskrift på Kyllingepie med porrer, gulerødder og ærter
Aftensmad

Kyllingepie med porrer, gulerødder og ærter

af Camilla Biesbjerg Markussen 19. december 2019
Foto: Line Falck
Kyllingepie er ægte ”comfort food”, som varmer og skaber hygge på en grå og kold vinterdag. Her får du opskriften på kyllingepie med porrer, gulerødder og ærter.
1 t og 15 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • ½ rulle fersk butterdej (ca. 150 g)
  • 1 æg til pensling
  • 1 ovnfad, ca. 23 x 23 cm

Kyllingesauce:

  • 600 g kyllingebrystfileter
  • 1 l god hønsebouillon
  • 1 løg
  • 2 porrer
  • 175 g gulerødder
  • 50 g smør til stegning
  • 150 g bacontern
  • 2½ spsk. Hvedemel
  • 2 dl sødmælk
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g ærter fra frost
  • 2 spsk. friskhakket timian
  • ½ citron
  • Salt og peber

Til servering:

  • Evt. godt brød

Opskrift – sådan laver du kyllingepie med porrer, gulerødder og ærter

Kyllingesauce:Læg kyllingefileter i en gryde med hønsebouillon. Bring det i kog, skru ned til middel varme, og lad det småkoge i 10 minutter, til kyllingefileterne er gennemkogte. Lad dem køle lidt af, før du plukker dem i strimler med 2 gafler. Si bouillonen, og tag 4 dl fra til saucen. Kassér resten af bouillonen.

Pil løget, rens porrerne, og skræl gulerødderne. Hak løget fint, og skær porrerne i tynde skiver. Skær gulerødderne i små tern. Steg bacontern i smør på en pande i et par minutter, til de begynder at blive let sprøde. Tilsæt løg, porrer og gulerødder, og steg i 2-3 minutter. Drys mel over, og steg videre i 1 minut. Tilsæt de 4 dl hønsebouillon, og rør mælk og fløde i retten lidt ad gangen. Bring saucen i kog, og lad den småkoge ved middel varme i ca. 5 minutter, til den begynder at tykne. Skru ned for varmen, og vend det plukkede kyllingekød i saucen sammen med ærter og hakket timian. Lad blandingen varme igennem i 5 minutter. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Tænd ovnen på 200°. Fordel kyllingesaucen i et smurt ovnfad. Skær butterdejen i 12 strimler med samme længde som ovnfadet, og læg strimlerne oven på kyllingesaucen i et flettet mønster. Pensl dejen med sammenpisket æg. Bag tærten i ovnen i 30 minutter, til butterdejen er gylden. Afkøl tærten i 5 minutter. Servér retten direkte fra fadet, evt. med lidt godt brød som tilbehør.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Koteletter med spinatsalat og grov kartoffelmos med ricotta – få opskriften her

Onsdag: Hakkebøffer med linsesalat og rødbedetzatziki – få opskriften her

Torsdag: Teriyakilaks og sort rissalat med rødkål og avocado – få opskriften her

Fredag: Bagte søde kartofler med spinat, kikærter og tahindressing – få opskriften her