kyllingelår
Aftensmad

Kyllingelår med blomkåls-crumble og blomkålsmos

af Camilla Zarah Lawes 4. april 2022
Foto: Columbus Leth
Brug blomkålshovedet på to forskellige måder i samme ret og få spændende mad på bordet. Her får du opskriften på kyllingelår med blomkåls-crumble og blomkålsmos
35 min 4 personer
Tid i alt 35 min

KYLLINGELÅR

  • 4 kyllingeoverlår
  • 4 kyllingeunderlår
  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. paprika
  • 2 spsk. olivenolie

BLOMKÅLS-CRUMBLE

  • ½ blomkål (uden stok)
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

BLOMKÅLSMOS

  • 2 bagekartofler
  • ½ blomkål (med stok)
  • 100 g smør
  • salt og friskkværnet peber

DRYS

  • frisk koriander

1. Tænd ovnen på 180°. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Bland krydderierne sammen, og drys dem over kyllingelårene. Dryp med olie. Steg kyllingelårene i ovnen i 35 minutter.

 

2. Blomkåls-crumble: Blend blomkålen fint i en foodprocessor eller blender. Steg kålen i olie på en pande ved lav varme, til det er helt mørt. Krydr med salt og peber.

 

3. Blomkålsmos: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Skær blomkålen i stykker (også hele stokken), og kog den i usaltet vand sammen med kartoflerne. Hæld vandet fra, og blend det til mos (gerne med en stavblender). Brun smørret i en gryde, og tilsæt det undervejs, når du blender mosen. Smag til med salt og peber. Servér kyllingelårene med blomkåls-crumble og blomkålsmos drysset med koriander.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pizza med kødsauce, peberfrugter og chili - få opskriten her

Tirsdag: Fiskesuppe med muslinger, rejer, kartofler og bacon - få opskriten her

Torsdag: Kåldolmere med feta, ricotta og sprød salat - få opskriten her

Fredag: Mørbrad med oliventapenade og ovnbagte rodfrugter - få opskriten her