

Kyllingelår med blomkåls-crumble og blomkålsmos
KYLLINGELÅR
- 4 kyllingeoverlår
- 4 kyllingeunderlår
- 1 spsk. karry
- 1 spsk. spidskommen
- 1 spsk. paprika
- 2 spsk. olivenolie
BLOMKÅLS-CRUMBLE
- ½ blomkål (uden stok)
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
BLOMKÅLSMOS
- 2 bagekartofler
- ½ blomkål (med stok)
- 100 g smør
- salt og friskkværnet peber
DRYS
- frisk koriander
1. Tænd ovnen på 180°. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Bland krydderierne sammen, og drys dem over kyllingelårene. Dryp med olie. Steg kyllingelårene i ovnen i 35 minutter.
2. Blomkåls-crumble: Blend blomkålen fint i en foodprocessor eller blender. Steg kålen i olie på en pande ved lav varme, til det er helt mørt. Krydr med salt og peber.
3. Blomkålsmos: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Skær blomkålen i stykker (også hele stokken), og kog den i usaltet vand sammen med kartoflerne. Hæld vandet fra, og blend det til mos (gerne med en stavblender). Brun smørret i en gryde, og tilsæt det undervejs, når du blender mosen. Smag til med salt og peber. Servér kyllingelårene med blomkåls-crumble og blomkålsmos drysset med koriander.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Pizza med kødsauce, peberfrugter og chili - få opskriten her
Tirsdag: Fiskesuppe med muslinger, rejer, kartofler og bacon - få opskriten her
Torsdag: Kåldolmere med feta, ricotta og sprød salat - få opskriten her
Fredag: Mørbrad med oliventapenade og ovnbagte rodfrugter - få opskriten her