kyllingegryde
Aftensmad

Kyllingegryde med chorizo og oliven

af Emma Martiny 15. februar 2022
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Fredag er lig med comfortfood. Nyd en mættende gryderet med masser af smag fra det spanske køkken. Her får du opskriften på kyllingegryde med chorizo og oliven
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g chorizo
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 aubergine
  • 1 spsk. paprika, gerne røget
  • 1 spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. tørret rosmarin
  • 2 dåse hakkede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • 1 dl rødvin
  • 150 g cherrytomater 
  • 2 laurbærblade 
  • 150 g oliven uden sten
  • 400 g kyllingebrystfilet
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • groft brød
  • evt. grøn salat

1. Skær chorizo i tynde skiver, og steg dem i en stor gryde. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem med i gryden i et par minutter. Skyl auberginen; skær den i tern, og tilsæt dem sammen med tørrede krydderier. Steg, til aubergineternene bliver bløde. 

 

2. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, rødvin, skyllede cherrytomater, laurbærblade og oliven, og rør rundt. Læg kyllingefileterne i gryden, og dæk dem med sauce. Lad retten simre under låg i ca. 30 minutter, til kyllingekødet er helt gennemstegt. Tag kyllingefileterne op af gryden, og brug to gafler til at rive kødet fra hinanden. Læg kødet tilbage i gryden. Smag retten til med salt og peber. Servér med lunt groft brød og gerne en grøn salat.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: One-pot pasta med tomater og chorizo – Få opskriften her

Tirsdag: Chili con carne med fyldte bagekartofler – Få opskriften her

Onsdag: Laksebøffer med græskarsalat – Få opskriften her

Torsdag: Kikærte-pandekager med bagt aubergine og myntedressing – Få opskriften her