kyllingegryde
Aftensmad

Kyllingegryde med chorizo og oliven

af Emma Martiny 12. oktober 2017
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Fredag er lig med comfortfood. Nyd en mættende gryderet med masser af smag fra det spanske køkken. Her får du opskriften på kyllingegryde med chorizo og oliven

Kyllingegryde med chorizo og oliven 

Tid: 25 minutter. Simretid: 30 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 100 g chorizo 1 stort løg 3 fed hvidløg 1 aubergine 1 spsk. paprika, gerne røget 1 spsk. tørret oregano ½ spsk. tørret rosmarin 2 dåse hakkede tomater 140 g tomatpuré 1 dl rødvin 150 g cherrytomater  2 laurbærblade  150 g oliven uden sten 400 g kyllingebrystfilet salt og friskkværnet peber  
  TIL SERVERING groft brød evt. grøn salat  
  PRØV OGSÅ: Kyllingegryde med græskar og varme krydderier

Opskrift - sådan laver du kyllingegryde med chorizo og oliven 

  1. Skær chorizo i tynde skiver, og steg dem i en stor gryde. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem med i gryden i et par minutter. Skyl auberginen; skær den i tern, og tilsæt dem sammen med tørrede krydderier. Steg, til aubergineternene bliver bløde.    2. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, rødvin, skyllede cherrytomater, laurbærblade og oliven, og rør rundt. Læg kyllingefileterne i gryden, og dæk dem med sauce. Lad retten simre under låg i ca. 30 minutter, til kyllingekødet er helt gennemstegt. Tag kyllingefileterne op af gryden, og brug to gafler til at rive kødet fra hinanden. Læg kødet tilbage i gryden. Smag retten til med salt og peber. Servér med lunt groft brød og gerne en grøn salat.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: One-pot pasta med tomater og chorizo – Få opskriften her

Tirsdag: Chili con carne med fyldte bagekartofler – Få opskriften her

Onsdag: Laksebøffer med græskarsalat – Få opskriften her

Torsdag: Kikærte-pandekager med bagt aubergine og myntedressing – Få opskriften her