laksebøffer
Aftensmad

Laksebøffer med græskarsalat

af Emma Martiny 12. oktober 2017
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Denne salat er en af mine efterårsfavoritter. Perfekt hverdagsmad serveret med mør og saftig laks. Her får du opskriften på laksebøffer med græskarsalat

Laksebøffer med græskarsalat 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 25 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 4 laksefileter salt og friskkværnet peber smør og/eller olivenolie til stegning  
  GRÆSKARSALAT 1 hokkaidogræskar 1 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber saft og skal af 1 usprøjtet citron 50 g mandler 150 g feta ½ granatæble 1 håndfuld mynte  
  PRØV OGSÅ: Laksebøffer med gulerodsfritter og aïoli  

Opskrift - sådan laver du laksebøffer med græskarsalat 

  1. GRÆSKARSALAT: Tænd ovnen på 175°. Skyl græskarret grundigt; halvér det, og fjern kernerne med en ske.  Skær græskarret i mundrette tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend ternene med olie, og drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre og sprøde i overfladen. Vend de bagte græskartern med citronsaft og citronskal i en skål. Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem meget groft. Bland dem med græskartern, smuldret feta og granatæblekerner. Pynt med mynteblade.   2. Krydr laksebøfferne med salt og peber, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er gennemstegte og gyldne. Servér med græskarsalat til.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: One-pot pasta med tomater og chorizo – Få opskriften her

Tirsdag: Chili con carne med fyldte bagekartofler – Få opskriften her

Torsdag: Kikærte-pandekager med bagt aubergine og myntedressing – Få opskriften her

Fredag: Kyllingegryde med chorizo og oliven – Få opskriften her