Kyllingeburger med avocado og rabarberchutney
Aftensmad

Kyllingeburger med avocado og rabarberchutney

af Camilla Zarah Lawes 7. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Kyllingeburger med avocado og rabarberchutney er en vaske ægte onsdagsret. Få opskriften her.
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 1 spsk. sesamolie til stegning
  • 1 hjertesalat
  • 1 moden avocado
  • 4 store burgerboller
  • 4 spsk. god mayonnaise

RABARBERCHUTNEY

  • 150 g rabarber
  • 1 stort rødløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • ¾ dl æblecidereddike
  • 100 g muscovadosukker
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • ¼ frisk rød chili
  • 1 kanelstang

Opskrift - sådan laver du kyllingeburger med avocado og rabarberchutney

  1. Rabarberchutney: Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 4 cm. Pil rødløget, og skær det i både. Kog forsigtigt rabarber og rødløg op i en gryde sammen med de øvrige ingredienser, og lad chutneyen småkoge under låg i 30 minutter. Rør med jævne mellemrum, så den ikke brænder på. Tag den fra varmen, og lad den køle af.
  2. Pensl kyllingebrysterne med olie, og steg dem på begge sider på en varm (grill)pande ved høj varme. Skru ned for varmen, og lad dem stege, til de er helt gennemstegte. Skyl og tør hjertesalaten, og del den i blade. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Lun burgerbollerne, og smør dem med mayonnaise. Fyld dem med salat, avocado, kyllingebryst skåret i skiver og rabarberchutney.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER